Det var så här allting började…

Det var nog min uppväxt i sjukhuskorridorena som gjorde att jag bestämde mig…
Nej, nej.. det är inte så allvarligt som det låter -jag har aldrig lidit av någon sjukdom, i alla fall inte av det allvarligare slaget… på sin höjd är jag behandlad för lite pollenallergi och vanliga bondförkylningar -och tack och lov för det.

Gunga gunghäst

   Så här ligger det till: När jag växte upp arbetade min mamma på barnsjukhus. Som ensamstående mor var det inte att få ihop tillvaron så ibland (läs ofta) fick jag spendera mina dagislediga dagar med att leka i sjukhuskorridorerna. Till en början med att gunga gunghäst, senare med att stämpla och sortera journaler och när jag blev äldre fick jag vara med på forskningsprojekt, ”jobba extra” på vårdavdelningar och fick ju en grym inside info om hur vård och landsting fungerar.. Det var då jag bestämde mig, jag ville inte jobba med sjuka människor, utan valde att utbilda mig inom komplementär- och näringsmedicin. Min livsuppgift blev att göra människor friska, glada och lyckliga genom förebyggande åtgärder för att minska risken att kroppen utvecklar sjukdomar och annat elände.

IPL och injektionsbehandlingar

   Min vardag tillbringar jag som klinikchef på Ellipse-Klinikken. I en renodlat akademisk atmosfär med medarbetare som läkare, sjuksköterskor och specialister arbetar jag med hälsa och skönhet med en medicinsk spetskompetens. Här har jag i fyra år arbetat med att förändra, föryngra och försköna utan att ta till kirurgiska ingrepp. Vi arbetar med de senaste teknikerna inom laser, IPL och injektionsbehandlingar och är proffs på hud -alla kategorier.

Vårt mål här är att behandla människan som en helhet -vägen till en vacker välmående hud och kropp är inte bara åtgärder på ytan.

Omfattande med åren

   Min fritid spenderar jag ofta i skolbänkar och föreläsningssalar för att ständigt lära mer. När jag
fick förfrågan om jag ville skriva för improveme.se presenterade jag en bild av mig och min bakgrund som ju har blivit ganska omfattande med åren. Jag fick då frågan om vad jag har för mål i livet. Mitt svar är enkelt -jag har inga… men jag har många delmål. Det Du som läsare av mitt material kommer att få ta del av är en resume av en evig resa inom den magiska blandningen av medicin, estetik och välbefinnande. Min förhoppning är att Du ska bli lite visare, lite klokare och kunna sålla
i det enorma utbudet av informationen om hur Du blir frisk och vacker.

Senaste behandlingarna

   Jag kommer att skriva om de senaste behandlingarna och teknikerna inom estetisk medicin -vad är bra och vad bör man undvika. Du kommer att få matnyttig information -hur ska man äta och framförallt varför -är det verkligen sunt med alla kosttillskott, vad är de bra för och hur mycket ska man äta? Jag
eftersträvar att ge Dig en spännande blandning utifrån mitt perspektiv

Välkommen till min värld….

Catharina Liljekvist

Bildspel: Det var så här allting började...

Bildspel: Det var så här allting började…

skonhetsrad@improveme.se

2007-11-26 17:40:00

Publicerad: 26 november 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige