Pigga ögon utan kniv

Stina Auer är legitimerat sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, fillers och estetiska behandlingar. Hon arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

Ögonen är själens återspegling sägs det. Vi gör mycket för att få mer markerade, piggare ögon med smink och krämer men det finns vissa saker som inte ens den av bästa foundations kan trolla bort. Nämligen skårorna och hålen under ögonen. Dessa djupa linjer gör att ögat mister sin vitalitet och istället får utseendet att påminna om för lite sömn och en slitsam vardag. Det är tråkigt då dessa ting inte alltid behöver ha en sanning bakom sig. För vissa är det nämligen genetiskt, skårorna/håligheten är något de ärvt från någon förälder eller en släkting.

Men det finns en behandling som nästan är för bra för att vara sann
när det kommer till dessa skönhetsdefekter. Nämligen en behandling som kallas för Tear Trough. Då injiceras små mängder med hyaluronsyra under ögonen i håligheterna och resultatet blir helt fantastiskt.

De flesta patienter som lider av detta har länge stört sig och har gjort allt för att sminka över skårorna, så gott det går och när de tillslut får tips om behandlingen eller vågar prova – känner de alltid att de borde gjort behandlingen för flera år sedan. Självförtroendet över utseendet kommer tillbaka och folk uppfattar dem inte längre som konstant trötta och slitna i sitt utseende. Det kan även vara en riktigt bra föryngringsbehandling då området runt ögonen föryngras.

Stora, genetiska håligheter och små skönhetsskåror
försvinner med andra ord på en halvtimme och behandlingen är helt smärtfri. Det man ska tänka på är att området runt ögonen är ett högriskområde för blåmärken och därför är det kanske inte så passande att planera en fest samma kväll. Jag brukar rekommendera mina patienter att inte planera viktiga saker på ungefär fyra dagar. Vid ögonen håller Hyaluronsyra länge och en behandling var 8 – 9 månad brukar räcka.

Har du fler frågor eller undrar vad behandlingen kan göra för dig – ring till Ellipseklinikken och boka in dig för en konsultation.

Få svar på övriga frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

Bildspel: Pigga ögon utan kniv

skonhetsrad@improveme.se

2009-07-02 13:17:00

Publicerad: 2 juli 2009

Historien om plastikkirurgin

Skönhetsingreppen genom tiderna