Så räddas solbrännan

Semestern är ett minne blott, men det behöver inte betyda att du måste säga farväl till din en gång solbrända hy. Tänk på hälsofaran av att sola solarium och välj ett riskfritt alternativ. Lösningen är produkter som fuskar fram brännan.

Det finns ett flertal alternativ för att få till en snabb fuskbränna. Vilken variant du än väljer är det viktigt att vara noggrann och applicera med måtta.

Vilken variant passar dig?
Brun-utan-sol
Vill du få till snabb bränna är brun-utan-sol (BUS) den mest effektiva produkten. Det finns fyra varianter; solspray, brun-utan-solkräm, mousse och solservetter. Gemensamt för produkterna är att de innehåller DHA (Dihydroxyaceton), ett ämne som aktiverar pigmentet. Samtliga BUS- varianter håller 3-5 dagar.

Spraya dig brun

Med solsprayen slipper du kladdet och framför allt är risken att få gula händer minimal. Sprayen lägger sig som en slöja på kroppen, likt en sotare som nyss rensat skorstenen. Du ser skitig ut, men efter en morgondusch väntar en jämn semesterbränna. Tycker du att det är omständligt att spraya själv, ta hjälp av någon.

Brun-utan-sol-mousse

Fungerar likt de andra produkterna och det enda som skiljer dem åt är konsistensen. Moussen är lätt och ska appliceras med cirkelrörelser för bäst resultat.

Servetten

Solservetten är praktisk att ta med på resan eller i träningsväskan. Servetten är mest till för ansiktet och är perfekt på vintern då vi oftast bär långärmat.

Solpuder
Välj produkter efter din hudnyans och överdriv inte med mängden puder. Applicera lite solpuder på borsten, slå den lite i kanten på förpackningen för att få bort överflödet och borsta försiktigt över pannan, näsan och kindbenen.


5 smarta tips

1. Skrubba
En jämn färg kräver en ordentlig peelingkräm för att få bort torra fläckar och döda hudceller.

2. Fuktboost
Boosta ansiktet och kroppen med hudkräm och låt den sjunka in, annars finns det risk att resultatet blir fläckigt.

3. Var noggrann
Överdriven applicering blir aldrig bra. Vilken variant du än väljer, ska du applicera med måtta. Massera in lagom med kräm jämt över huden och välj en tunnare BUS- produkt om du är osäker.

4. Innan läggdags
Bäst resultat får du om du fixar fuskbrännan på kvällen. Då slipper du fläcka ner kläder och färgen hinner sätta sig.

5. Tvätta händerna
Tvätta händerna noga när du är klar, helst flera gånger för att vara på den säkra sidan.


Räddningen om det blir fel

Om det blir fläckigt och ojämnt, hjälper produkter med AHA- syra att få bort den orangea eller fläckiga färgen.

Bildspel: Så räddas solbrännan

Bildspel: Så räddas solbrännan

[email protected]

2009-08-05 14:13:00

Publicerad: 5 augusti 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp