Läpplyft med botox

Stina Auer är legitimerad sjuksköterska med specialisering inom avancerade injektionstekniker, hud och estetiska behandlingar. Hon är med i Skönhetsrådet och arbetar på Ellipseklinikken i Stockholm.

Att fylla läpparna med olika fillers vet de flesta att man kan göra för att få ett mer markant plut, ändra formen eller ge mer volym åt läpparna. Men ibland skulle ett litet lyft av överläppen vara pricken över i:et.

Botulinumtoxin (Botox) är ett protein som injiceras i läppmuskulaturen runtom läppen för att få den att slappna av. Vanligtvis är den orala muskeln anspänd men när Botox injiceras slappnar muskeln av och resultatet blir att överläppen lyfts en aning. Hur mycket effekt man får är individuellt men det blir oerhört fint och är mer eller mindre omöjligt att avslöja. Man kan injicera Botox på olika sätt beroende på hur munnen och musklerna ser ut och får då olika resultat beroende på detta.
Oftast behövs både filler (tex. Restylane, Evolence) och Botox för att uppnå önskat resultat men ibland räcker det faktiskt bara med Botox. Det lilla lyftet kanske är allt som behövs för att få det önskvärda plutet.

När man kommer på konsultation lyssnar jag på vad patienten önskar
och ger mina rekommendationer och berättar VAD som kan göras. Väljer vi att göra ett läpplyft med Botox läggs några stick som gör lite småont men det hela är över på mindre än 30 sekunder. Sedan dröjer det ungefär 3 – 5 dagar innan patienten märker av effekten som kommer smygande. Då kan det kännas mycket lustigt några dagar och att suga sugrör blir svårt, men de flesta vänjer sig fort och njuter av det nya plutet. Man kan prata, äta, sjunga, pussas och allt sådant som vanligt. Resultatet blir alltså att överläppen diskret lyfter sig vilket är mycket smickrande! Resultatet håller ca: 2-3 månader och sedan får man göra om behandlingen om man vill.

Få svar på dina frågor
På improveme.se kan du när som helst ställa din fråga till vår expert Stina Auer.
Ställ din fråga till Stina Auer här!

Bildspel: Läpplyft med botox

Bildspel: Läpplyft med botox

[email protected]

2009-09-22 13:20:00

Publicerad: 22 september 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp