Den perfekta grunden

Att lägga en naturlig bas är inte det lättaste, men vi guidar dig genom alla moment.

En foundation täcker ojämnheter och ger en jämn ton i hela ansiktet. Försök alltid hitta en nyans som ligger så nära din egen hudton som möjligt. Prova ut ett gäng nyanser på käklinjen. En för ljus foundation kan lätt se grå ut och en för mörk nyans kan ge ett målat intryck och du framhäver det du egentligen vill dölja. Applicera din foundation i mitten av ansiktet och tona ut mot hårfäste och käklinje. Arbeta in ett tunt lager och var extra noggrann vid hårfäste och ögonbryn.

En concealer är en finare benämning för täckstift.
Produkten använder du punktvis i ansiktet för till exempel täcka röda partier kring nästan, mörka ringar under ögonen och finnar. Tona ut din concealer väl så att alla kanter är helt utsuddade. Ta hjälp av en syntetpensel om du inte vill använda fingertopparna. För att dölja mörka ringar under ögonen kan du använda en concealer med orange pigment, som neutraliserar blått. Röda partier täcker du bäst med gröna eller gula pigment.

För att framhäva vissa delar av ansiktet kan du använda dig av en highlighter. Använd till exempel en två nyanser ljusare concealer än din egen hudton. Applicera ett tunt lager på ansiktets höga punkter, över och under ögonbrynet, på kindbenets hösta punkt, på näsan och på hakan. Du highlightar helt enkelt de partier i ansiktet du vill framhäva. Tona med foundationpensel eller en svamp.

Slarva inte med pudret. Ditt puder ska inte ge färg, därför kan du med fördel välja ett transparant.
Använd en stor puderborste gjord av äkta hår. Applicera pudret ovanifrån och nedåt, alltså i ansiktsfjunens riktning. Jobba in pudret noga i cirkelrörelser.

Pigga upp ansiktet och ge färg med lite rouge.
Välj en rosig ton. Applicera ditt rouge fram på kinden. Ett smart sätt att applicera rätt är att le ditt största leende, svep rouget i underkant av kinden och jobba upp över kinden i lätta cirkelrörelser.

Bildspel: Den perfekta grunden

Bildspel: Den perfekta grunden

[email protected]

2009-10-22 06:09:00

Publicerad: 22 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp