Juldofter

Vi tipsar om dofterna som konkurrerar med glögg och apelsindoften!

Bli kvällens doftsensation på glöggfesten – vi har doftat närmre på fem julbetonade parfymer.

Comme des Garcons
Pearly Monster
50 ml, ca 950 kronor.

Förutom en vrålläcker flaska klädd med tyg och svarta pärlor i mängder har Comme des Garcons lyckats ta fram en synnerligen annorlunda och intressant doft. Släpptes som limiterad julutgåva 2006 men den finns fortfarande att få tag i på nätet! Nejlika, vanilj och granatäpple är alla tydliga inslag i doften.

Jo Malone
Pomegranate Noir
100 ml, ca 800 kronor.

Jo Malone lär bli nästa stora namn på folks läppar när det gäller doft. Hon är inte ny i branschen men efter att hon värvats av Estée Lauder lär hennes snyggt paketerade unisexparfymer bli ett inslag i många badrumsskåp världen över. Hallon, granatäpple och rosépeppar ger parfymen en härligt distinkt doft.

Thierry Mugler
Amen
50 ml, ca 430 kronor.

Amen lanserades redan 1996 men håller ännu. Du kan klart känna igen den söta doften från choklad, kanderade mandlar och nötter. En rolig parfym som är väldigt säregen i sin framtoning.

DSquared2
HeWood
100 ml, ca 695 kronor.

Doftar inte rakt av jul men har en rund och mjuk trädoft som påminner en hel del om Burberrys gamla klassiker ”Touch”. En varm ombonad doft som borgar för succé! Årets doft vid utdelningen av Cafés Stora Modepris 2007.

Alan Cummings
Cumming the Fragrance
100 ml, ca 600 kronor.

Skådespelaren Alan Cumming har breddad sin karriär och släppte för några månader sedan denna parfym som doftar alltifrån läder till cigarr och tall. En sexig doft för sexiga människor om man får tro reklamen.<p style=“margin: 0px; text-align: justify; font-family: Verdana; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 11px; line-height: normal“> 

Comme de Garçons, Pearly Monster.

Comme de Garçons, Pearly Monster.

Jo Malone, Pomegranate Noir.

Jo Malone, Pomegranate Noir.

Thierry Mügler, Amen.

Thierry Mügler, Amen.

DSquared2, Hewood.

DSquared2, Hewood.

Alan Cummings, Cumming the Fragrance.

Alan Cummings, Cumming the Fragrance.

2007-11-29 22:24:00

Publicerad: 29 november 2007

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige