William Spetz intervju

improveme.se

Har har över 18 miljoner visningar på sina videoklipp, och över 80 tusen prenumeranter. Vi vågar påstå att han är Sveriges största YouTube-bloggare. Möt William Spetz, en 16-årig kille från Umeå som driver sin egen videoblogg.

På bara fyra dagar har han redan lyckats få nästan 250 tusen visningar på ett videoklipp. William Spetz har bloggat ända sedan han var tolv år, men på senaste tiden har han tagit steget längre -med hjälp av filmkameran. improveme.se intervjuade mannen bakom “Lilla Bloggen“.

Hur började allt?
-När jag såg Gina Dirawis videos i början av 2010 blev jag direkt taggad på videobloggande. Jag började göra egna videos i maj 2010, med cirka 16 visningar på varje video. Då var det var typ mina föräldrar och någon från klassen som kollade, men det var kul ändå.

Vad har du för mål med dina videofilmer?
– Jag har inte haft något konkret mål direkt. Jag älskar humor och att agera, så jag har alltid drömt om att bli skådis. Det är inget jag försökt uppnå genom mina videobloggar, men har alltid varit ett intresse. Dock har det hjälpt mig mer än vad jag någonsin kunde ana, då jag kom i kontakt med ett produktionsbolag i början av året. Nu till hösten visas resultatet av en inspelning. Keep utkik!

Hur har du lyckats få så många tittare?
– Jag tror det beror på att många kan relatera till mina videofilmer. Ingen hade följt mig om jag hade gjort något slags “Life of William“, utan jag hoppas och tror att det är igenkänningsfaktorn som gjort att fler har tittat. Sen har jag blivit länkad här och där och det har självklart också hjälpt.

Var hämtar du inspiration ifrån?
– Jag tror att man inspireras av det mesta man kommer i kontakt med i livet. Jag inspireras av min lillasyster, av solen då jag cyklar hem från skolan, eller ett avsnitt av “Six Feet Under“ som jag kollar på innan jag går och lägger mig. Nu kanske jag låter som en flummig gospel-buddha, men jag tror det funkar så. Hallelujah!

Vem är din största förebild?
– Oj, nu blev jag helt ställd. Jag älskar jättemånga människor. Skådespelare som Jack Black, Emma Stone, Felicity Huffman och Jim Carrey är några av dem. Sen har jag massa människor i min närhet som jag ser upp till också.

Hur håller du dig i form?
– Jag skulle nu vilja säga att jag tränade varje dag och att min kondition är på topp men då skulle jag hyckla alla. Jag älskar att dansa hemma i mitt rum, men det är nog det. Sen är jag i affären varje dag och köper choklad men dit tar jag moppen.

Stylar du dig innan du börjar filma?
– Nej, jag tar på mig deodorant och putsar glasögonen, men det är nog allt. Tack och lov.

Hur fåfäng anser du dig vara?
– Jag är inte alls fåfäng. Min frisör säger att jag borde ta hand om mitt hår mer, fast det orkar jag inte. Borsta tänderna är jag noga med dock. Oftast.

Du hittar Williams YouTube-kanal här.

Bildspel: William Spetz intervju

Bildspel: William Spetz intervju

[email protected]

2012-09-14 07:50:00

Publicerad: 14 september 2012

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp