Peter08: “Jag har en YOLO-attityd“

improveme.se

Med låtar som ”Sture-P”, ”Annars Dör Man” och ”Erektion” på Spotify kan Peter Nilsson med all rätt titulera sig artist. För improveme.se berättar han om musiken, hårfärgsbyten och relationen till storasyster Kissie.

Peter08 har haft fullt upp på senaste tiden. Nya låten ”Erektion” släpptes på Spotify för ett par veckor sedan och under tiden har planeringen till den tillhörande musikvideon tagit upp mycket av hans tid. Men texten till låten skrev han för ungefär ett år sedan.

-Låtens titel säger väl en del om sammanhanget där idén till texten dök upp. Det var en kväll då det inte riktigt gick som planerat och morgonen efter kände jag mig inspirerad att skriva om det, säger han.

Har bloggat länge
Bloggen startade han för fem år sedan, strax efter storasyster Alexandra ”Kissie” Nilsson startat sin.

-Hon tyckte att det var roligt och föreslog att jag skulle börja. Men jag varken kan eller vill gapa efter det hon gör. Vi gör varsin grej liksom. Men vi är väldigt tajta och supportar varandra, säger han.

I bloggen delar han med sig av sin vardag. Eftersom han lever ett relativt annorlunda liv tror han att läsarna är intresserade av vad han ska hitta på härnäst.

Blir igenkänd
Peter berättar att det händer att han blir igenkänd på stan, främst av tonåringar. Och sedan den senaste låten släpptes har antalet kommentarer ökat, speciellt de snuskiga.

-Det händer att jag får snuskiga mail och öppna kommentarer på bloggen och Instagram. Hur kan man skriva så snuskigt helt öppet? Alla kan ju se, utbrister han.

Har en ”YOLO-attityd”
Inspiration till kläder och stil får han överallt. Han förklarar att han inte har någon stilförebild utan gärna ändrar sin stil från dag till dag. Detta har tagit störst uttryck i hans hårfärg som har skiftats från en lite gulare/blond färg till silvergrått och sedan vidare till svart.

-Jag tänker ganska kortsiktigt. Man skulle kunna säga att jag har en YOLO-attityd (You Only Live Once reds. anm.). Om jag till exempel bestämde mig för att bli brandman skulle jag utan tvekan satsa på det fullt ut.

<a href=“http://blogg.improveme.se/peter08/“ target=“_blank“>Här</a> hittar du Peters blogg.

Musik är ett av Peters största intressen. Och förebilden är Eric Amarillo. – Han är skittung, säger han.

Musik är ett av Peters största intressen. Och förebilden är Eric Amarillo. – Han är skittung, säger han.

Peter tränade varje dag i flera månader för att få till superkroppen inför musikvideoinspelningen till låten

Peter tränade varje dag i flera månader för att få till superkroppen inför musikvideoinspelningen till låten ”Erektion”.

Peter tillsammans med storasyster Alexandra.

Peter tillsammans med storasyster Alexandra.

I sommar står gigs på schemat. Därför han har inte tid för någon flickvän. – Jag letar inte, men det kan vara kul att ha flickvän ibland, säger han.

I sommar står gigs på schemat. Därför han har inte tid för någon flickvän. – Jag letar inte, men det kan vara kul att ha flickvän ibland, säger han.

isabella.eklof@improveme.se

2013-05-14 09:32:00

Publicerad: 14 maj 2013

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige