“Jag vill inspirera andra till hälsa“

improveme.se

Linda Myrberg är experten inom hälsa och spa med många strängar på sin lyra.
På sin blogg delar hon med sig av sin vardag som spa-konsult och ger smarta tips för bättre välmående och en sundare kropp.
– En kall dusch är en riktig quick fix, säger hon.

Linda har över 25 års erfarenhet av träning och hälsa, är utbildad musikalartist och har bott 16 år i Köpenhamn, där hon de senaste 10 åren även jobbat som akupunktör och föreläsare inom holistisk hälsofilosofi. Hon har medverkat som expert och skribent för både tv och tidningar i Danmark och har nu flyttat tillbaka till Göteborg.

Linda är utbildad
spa-chef och driver sedan 2009 ett eget spa-konsultföretag och har byggt och konceptutvecklat spa, behandlingar, basturitualer och produkter för många av de ledande spa-anläggningarna i Skandinavien, bland annat populära Yasuragi i Stockholm.

Linda menar att vi aldrig har varit så stressade, överviktiga och sjuka som i dag, trots att kunskapen är större än någonsin.

-Jag hoppas kunna inspirera andra till att välja hälsa för livet. Inte bara som ”en fixidé” som håller i några månader, säger hon.

Efter flera år av
research av olika länders badtraditioner konstaterade Linda att det fattades en gedigen utbildning som kunde ge folk på spa vetenskapliga resultat genom att använda bastu och ångbad, men även holistiska verktyg som andningsövningar, aromaterapi och akupressur.

Därför lanserade hon spa-konceptet Saunachill, som i dag finns i flera olika länder.

-Det är vetenskapligt bevisat att basturitualer bland annat ger ny energi, stärker immunförsvaret och fungerar som avgiftning. Billigaste anti-agebehandlingen ever!

Nu är Linda aktuell som improveme.se:s nya toppbloggare. På sin blogg delar hon med sig av enkla och smarta hälsoknep och spa-tips från hela Skandinavien.

-Mitt bästa tips är att andas djupt. 70 procent av vår energi kommer från andningen. Och om vi inte andas djupt på en hel dag missar vi 5000 liter syre som våra organ behöver för att fungera, säger hon.

Linda rekommenderar alla att göra lite hemma-spa till en vardagsrutin. Torrborsta kroppen, duscha varmt och avsluta med kallt vatten, helst i 30 sekunder. Det gör att kroppen producerar bland annat ämnena noradrenalin och kortisol.

-Det blir en riktig quick boost för immunförsvaret. Dessutom drar blodkärlen ihop sig och huden stramas upp och får förnyad glöd.

Att blanda isbitar,
några droppar av eterisk olja eller citron- och apelsinsaft i handfatet och badda ansiktet med ger en uppiggande effekt om du känner dig trött och glåmig.

-Jag hoppas att många kommer följa mig på min nya blogg på imrpoveme.se, säger Linda.

Linda Myrberg är expert inom spa och hälsa.

Linda Myrberg är expert inom spa och hälsa.

Hon vill inspirera andra till ett mer hälsosamt liv.

Hon vill inspirera andra till ett mer hälsosamt liv.

På sin blogg delar Linda bland annat med sig av träningstips.

På sin blogg delar Linda bland annat med sig av träningstips.

redaktion@improveme.se

2014-03-20 08:10:00

Publicerad: 20 mars 2014

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige