Morgonpassets Martina Thun satsar på bloggen

improveme.se

Varje morgon har hon hundratusentals läsare i sitt radioprogram i P3. Nu ställs hon inför en ny utmaning där hon ska kombinera sitt radiopratande med ny blogg på improveme.se. Martina Thun pratar med chefredaktör Ricki Petrini om sin debut i bloggvärlden.

När vi når Martina har hon just kommit hem från en veckas semester på Fuerteventura med familjen.

Välkommen hem Martina och välkommen till improveme.se. Hur känns det att vara ny toppbloggare hos oss?
-Det känns väldigt ovant och lite nervigt. Jag vet inte riktigt vad jag gett mig in på faktiskt. Man borde kanske ha en tydlig vinkel på sin blogg. Men för tillfället bloggar jag hej vilt -en salig blandning helt enkelt.

Så vad kan vi komma att förvänta oss att läsa om på bloggen?
-Jag är ju lite ovan fortfarande med att skriva blogginlägg och jag försöker hitta mig själv i det. Men jag tycker det är roligt att göra nya inlägg, typ “det här händer i mitt liv just nu“. Sen märker jag att jag också gärna bloggar då jag är arg och upprörd på nånting.

Men på semestern vara du ju inte arg i alla fall. Helt ärligt så var det rätt tyst från dig överhuvudtaget.
-Ja, jag vet. Jag har liksom inte riktigt kommit igång att blogga med mobilen. Och jag kom på det när jag redan var där nere -shit jag vet ju inte hur man gör!

Helt okej Martina. Jag vill inte göra saken värre men, du vet väl att det är en bloggares största synd att inte uppdatera med nya blogginlägg?
-Åh, jag vet. Det är verkligen inte okej att inte blogga. Jag läser ju bloggar själv och då blir man asirriterad när det inte skrivs nytt.

Hojta till så ska jag lära dig hur du bloggar från mobilen, okej?
-Tack, gärna det.

Men hur kommer det sig att du inte bloggat tidigare?
-Jag vet inte, men dels har jag haft Twitter och det passar mig utmärkt. Älskar att uttrycka mig kort och roligt. Sen har jag ju mitt radioprogram -det är min arena, så jag har inte haft behov av annat forum. Men jag har alltid gillat att skriva; skrivit krönikor här och där, så jag tänkte att man kanske bara ska prova.

Det gjorde du helt rätt i tycker jag. Speciellt med tanke på att jag lyssnar på dig varje morgon. Jag är ett stort fan och jag är glad över att du valde improveme.se
-Tack, roligt att höra.

Kommer bloggen att bli som en förlängning av ditt radioprogram?
-Även om jag är i sändning varje vecka så tar jag ju inte upp allt i morgonpasset. Men här i bloggen kan jag ta upp allt. Detta blir mitt forum.

Ser du dig själv som en inspiratör, med tanke på att så många människor i hela landet följer dig?
-Åh Gud, så stora ord? Är jag en inspiratör? Jag vet att det jag gör påverkar många. Man vet att folk lyssnar och folk uttrycker att det är roligt. Det betyder ju att de tycker att jag har nånting att säga.

Så vad händer framöver?
-Jag ska se till att ha en skarpare vinkel i bloggen -ser fram emot att testa mig fram. Jag kommer att dela med mig av lite spännande i mitt liv. Och det kommer att hända spännande saker i mitt liv 2015.

Nu blir man nyfiken. Så inte bara nya inlägg när du är upprörd då?
-Alltså, är jag arg, då kommer jag att skriva även i fortsättningen. Det får man räkna med.

Läs Martinas blogg <a href=“http://blogg.improveme.se/martinathun/“>här</a>. 

Morgonpassets tre största profiler; Kodjo Akolor, Martina Thun och Hanna Hellquist håller låda för stor publik i radio flera gånger i veckan.

Morgonpassets tre största profiler; Kodjo Akolor, Martina Thun och Hanna Hellquist håller låda för stor publik i radio flera gånger i veckan.

[email protected]

2014-12-19 09:40:00

Publicerad: 19 december 2014

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip