10 berömda bikinibrudar genom tiderna

Sommaren är äntligen här, och med den kommer såklart sol och bad. Med andra ord är det hög tid att skaffa baddräkt om du inte redan gjort det.

Modet nu förespråkar bikini men hela baddräkter funkar lika bra för den som inte vill gå med bar mage. Blockfärgat och exotiska mönster som palmer, blommor och frukter är mönstren framför andra.

Improvme har tagit en titt i badmodets backspegel och hittat några av de mest berömda badkläderna i modern historia. Mammutbikinis och sådant kan vi avhandla en annan gång.

En av de mest kända bikinibrudarna någonsin måste vara Ursula Andress. Ni vet bondbruden som stiger upp ur havet i sin vita bikini med en kniv fäst i sidan? Vi blir lika till oss som James Bond av denna ursnygga donna.

Halle Berry kopierade både badscen och baddräkt när hon själv var Bondbrud, fast med en orange bikini. Effektfullt, men Ursula Andress vinner ändå Bondbikini-kampen.

Om vi säger guldbikini, vad säger ni då? Ja, naturligtvis prinsessan Leia (Carrie Fischer) från Star Wars. Som fånge hos slemblobben Jabba the Hutt bestod hennes outfit av en guldbikini. Tack vare detta har hon blivit något av en gudinna i många sci-fi nördars våta fantasier.

I början av 90-talet var baddräkt hetare än hetast och benöppningarna skulle vara riktigt högt skurna. Drottningen av högt skurna baddräkter var naturligtvis Pamela Anderson i rollen som C.J Parker i Baywatch. Oj, så snygg hon var när hon sprang i slowmotion iklädd sin röda baddräkt med tillhörande räddningsgrunka.

Vi måste givetvis nämna en annan slowmotionspringare i baddräkt, en som kom före Pamela. Nämligen Bo Derek som Dudley Moores drömbrud i filmen ”Blåst på konfekten”. I småflätor och guldbaddräkt blev hon en av 80-talets sexsymboler.

En annan filmskönhet var Marilyn Monroe. Bilden av en leende Marilyn i baddräkt med en prickig parasoll på stranden har kommit att bli en klassiker av stora mått.

Kolla in bildspelet ovan för att se dessa och ett gäng andra berömdheter i badkläder.

Louise Flinck
Publicerad: 11 juni 2015

Här är 6 saker du inte visste om sex

Fascinerande fakta som du kanske inte visste