Kim Kardashians nya jobb: Väderflicka

Att titta ut genom fönstret för att avgöra väder och temperatur, för att sedan bestämma hur vi ska klä oss för dagen räcker inte alltid. Det är inte heller säkert att apparna i telefonen, som SMHI, Klart.se eller den norska varianten Yr.no, ens överensstämmer med varandra.

Men nu kommer lösningen vi alla har väntat på – signerad Kim Kardashian. På den nya sajten KIM.GURU, som webbutvecklarna på den amerikanska byrån Bravò ligger bakom, hjälper nämligen realitystjärnan dig att hitta inspiration till hur du ska klä dig efter dagens väder.

I skrivande stund är temperaturen i Stockholm drygt 25 grader. Då föreslår Kim en outfit likt den på bilden.

Med hjälp av geotaggning känner sajten av hur vädret där du befinner dig är och du får sedan på några sekunder upp information om hur himlen ser ut, vilken temperatur det är ute och förslag på en outfit att bära. Är du istället nyfiken på hur vädret är i Paris och intresserad av vad Kim skulle bära för kläder om hon vore där behöver du bara skriva in ”Paris” på sajten.

Klädförslagen består alltså av bilder på Kim själv och varje gång du uppdaterar sidan kommer förslag på nya stilar. Huruvida sidan kommer att bli användbar eller inte återstår att se.


Text: Isabella Eklöf
Publicerad: 4 juli, 2015