Kultserien Absolutley Fabulous blir film

En av nittiotalets absolut kultigaste tv-serier, Absolutley Fabulous, eller Ab Fab som den också kallades blir nu film. Vi ska äntligen få se Patsy och Edina ösa ur sig ironiska kommentarer, stappla fram i höga klackar samtidigt som de häller i sig obskyra mängder champagne och kedjeröker. Så där såg det i alla fall ut i tv-serien, och förhoppningsvis har de två kompisarna inte ändrat sig sedan dess.

abfav-a

I Sverige hette serien Helt Hysteriskt och gick fem säsonger och med specialavsnitt, inspelade 1992-2011. Serien är skriven av och Jennifer Saunders och Dawn French. Förutom att skriva manus spelar Jennifer också en av de två huvudrollerna, nämligen den som Edina Monsoon. Joanna Lumley spelar den långa före detta modellen Patsy Stone som är mer eller mindre konstant berusad.

joanna-jennifer2
joannajennifer

De två bästisarna som hängt ihop sedan de var små försöker hysteriskt hålla fast vid ungdomen och modet ska följas, hur illasittande och obekvämt det än må vara.

abfab3

Genom åren har många kändisar gästat serien, vad sägs om de de här namnen? Marianne Faithfull, Twiggy, Lulu, Emma Bunton, Whoopi Goldberg, Elton John, Graham Norton, Naomi Campbell, Helena Bonham Carter, Ruby Wax, Miranda Richardson, Minnie Driver, Britt Ekland m.fl.

abfaballa

I filmen kommer vi även att återse några av de andra älskade (eller inte) karaktärerna. Julia Sawalha kommer att dra på sig sina tråkiga outfits och förnuftiga attityd som Edinas dotter Saffy, Jane Horrocks spelar Edinas extremt blåsta assistent Bubble och June Whitfield kommer återigen att vara den smått dementa modern.

franskarivieran-abfab
abfabinspelning

I filmen kommer vi att få se de två fabulösa damerna fly till franska rivieran efter att ha orsakat en jätteskandal på ett übercreddigt modeevent i London. Filmen kommer att ha premiär under 2016.

Louise Flinck
Publicerad: 20 oktober 2015
Foto: Alamy / All Over Press

Våra mest älskade skönhetsklassiker

De tidlösa produkterna vi aldrig tröttnar på