Melissa McCarthys nya kläder

Vad har Melissa McCarthy gemensamt med Taylor Swift, Victoria Beckham, Mary-Kate och Ashley Olsen? Eller för den delen Jessica Simpson, Gwen Stefani, Kanye West och Madonna? Förutom att de tillhör de riktigt kända namnen bland sångare och skådisar då. Jo de har alla släppt en egen klädlinje.

Vi känner Melissa McCarthy som den där tjocka tjejen som får spela roliga karaktärer i fula kläder. Nästan alltid är hon den udda, den man absolut inte förknippar med mode överhuvudtaget. Hur kan hon släppa en klädlinje?

Så här ser man ofta Melissa McCarthy när hon gör sina rollfigurer. De är allt annat är modeintresserade, till skillnad från skådisen själv.

Jo, för som hon själv säger ”fashion comes in every size”. Eller den borde göra det i alla fall och inte sluta någonstans vid storlek 42, för att därefter tas vid av tältliknande plagg som inte gör någon glad.

Kläderna är inspierade av hennes barns teckningar, resor och annat.

I en intervju med HSN berättar Melissa vad som fick henne att starta sin egen klädkollektion – Seven7.

– Jag ville ge kvinnor en helt ny garderob. Hjälpa dem att ta sig ur ”uniformen” och upptäcka sin egna personliga stil. Jag vill få kvinnor att känna sig stolta över sig själva.

Seven7 heter Melissas klädkollektion.

Modeintresset är inte på något sätt nytt för Melissa McCarthy som berättar att hon älskat mode hela sitt liv. Hon drömde om att bli designer när hon var liten men blev skådespelerska istället. Men intresset för mode är fortfarande en passion.

– Men jag märkte att det blev svårare och svårare att hitta kläder. Inte bara för röda mattan eller rollkaraktärer, utan även för vardagslivet. Jag har haft alla storlekar på planeten och vet definitivt att jag inte tappade min stilkänsla bara för att jag klev över till storlekarna över 42, säger Melissa.

Vad hoppas hon åstadkomma med sin nya klädkollektion?

– Jag vill att det ska bli kul med kläder igen. I tror på att kvinnor förtjänar bättre urval. Mode ska hjälpa oss att uttrycka vår personlighet. Kläder ska smickra våra kroppar, inte vara dölja dem. Shopping ska aldrig få oss att må dåligt över oss själva.

Jeansen från Seven7 är allt annat än tantiga. Varför det är smala modeller som visar dem är dock en annan femma.

Så vad är då höstens måste-ha enligt Melissa McCarthy?

– Jag tror att kvinnor vill klä sig efter humör. Ena dagen kanske hon känner sig rock and roll och nästa vill hon vara mer mjuk och feminin. Den här kollektionen låter henne välja.

Louise Flinck
Publicerad: 12 oktober 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp