Planera shoppingtrippen med hjälp av en app

Om du tillhör skaran som snabbt vill veta om det du söker finns eller inte i butik, eller om du kanske inte är på hemmaplan och vill veta vilka affärer som finns i närheten har det nu kommit en smart app – Picwear.

Med hjälp av appen kan du enkelt se vilka butiker och märken som finns i närheten utan att springa benen av dig. Nu kan ju halva nöjet med en shoppingtur vara att gå runt och klämma, känna, undersöka och hitta nya spännande butiker. Men det kan vara skönt att få lite hjälp på traven att hitta just det där plagget man letar efter.

Söker du till exempel på ”svart kjol” kan du filtrera pris, märke, butiker mm och så får du upp alla svarta kjolar som stan har att erbjuda, samt information om butikernas öppettider, var de ligger och annat matnyttigt.

Bolaget bakom appen drivs av tre entreprenörer med ursprung från Chalmers Entreprenörsskola, Markus Secund, David Lundgren och Arthur Noort. De har tillsammans med IT-studenter från Chalmers utvecklat appen och plattformen bakom Picwear.

– Appen är enkel att använda och det är enkelt att hitta det man söker efter. Det har varit grundläggande kriterier när vi utvecklat appen, säger Markus Secund.

Än så länge kan man använda Picwear i Göteborg där hittills ett 40 tal butiker som Scorett, Filippa K, Velour, J.Lindeberg, Solo, Jumperfabriken, Tshirtstore, Beyond retro och Boomerang är med på tåget. Under hösten kommer man också att kunna använda appen i Stockholm, och senare även i Malmö och också internationellt.

Louise Flinck
Publicerad: 16 september 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp