Världens dyraste lyxprylar

Har du några miljoner över och vet inte riktigt vad du ska göra med dem? Varför inte köpa dig en flaska champagne för närmare 2 miljoner kronor? Vill du inte spendera riktigt så mycket kan du få en flaska parfym för endast 1,4 miljoner.

Nu har de flesta vanliga dödliga inte råd att lägga dessa fantasisummor på lyxvaror som kan tyckas väldigt onödiga. För summan som gavs för en Picassotavla hade man kunnat göra betydligt vettigare saker för både sig själv och andra. Men det är alltid roligt att fascineras över dessa galna priser. Ta en titt på vår ”shoppinglista” och se om det är något som lockar lite extra.

Världens dyraste klocka

Ett fickur från 1933 slog prisrekord när det såldes på auktion i Schweiz. Köparen betalade 178 miljoner kronor för gulduret.

The Henry Graves Supercomplication” är skapad av Patek Philippe för bankiren Henry Graves, och sägs vara världens mest kända klocka och ”den mest komplicerade klockan som någonsin tillverkats av en person utan datorteknik”.

Den galet dyra guldklockan har flera funktioner, som en evighetskalender. Den visar också månens faser och tiden för solnedgång och soluppgång samt visar natthimlen över Central Park i New York sett från bankmannen Henry Graves hem på Fifth Avenue.

Världens dyraste väska

Hermés är märket som gäller om man vill shoppa riktigt dyra väskor. En Birkin eller Kelly-väska har prislappar som kan dra iväg otroligt högt. Eller vad sägs om Birkinväskan i rött krokodilskinn som såldes för 1,7 miljoner kronor? Väskan som heter ”Shiny Rouge H Porosus Crocodile 30 cm Birkin Bag with Solid 18K White Gold & Diamond Hardware” såldes på auktion i Beverly Hills år 2011.

Världens dyraste parfym

Clive Christian No 1: Imperial Majesty” heter parfymen du får betala mer än 1,4 miljoner kronor för.

Den juvelbeströdda flaskan är gjord av Baccarat Crystal och toppas av en krona designad som brittiska drottning Victorias från år 1872. Kronan består delvis av en fem karats briljantslipad diamant och flaskans krage är i 18 karats guld. Doften innehåller sällsynta ingredienser som sandelträ och Tahiti-odlad vanilj, indisk jasmin, mandarin och citron

Kuriosa : Det sägs att Katie Holmes bar denna parfym när hon gifte sig med Tom Cruise.

Världens dyraste klänning

Nightingale of Kuala Lumpur. Så heter klänningen designad av malaysiska designern Faisol Abdullah. Den röda sidenklänningen är smyckad med 751 diamanter. Vill du ha den här blåsan på nästa nyårsparty får du räkna med att punga ut cirka 222 miljoner kronor.

Världens dyraste ring

Ringen med fetaste diamanten såldes på Sotheby’s i Genéve. Världens största rosa diamant gick för otroliga 83 miljoner dollar. Det är i runda slängar 549 miljoner svenska kronor. Över en halv miljard alltså. ”Pink Star”, som diamanten kallas, ligger på 59,60 karat.

När köparen Isaac Wolf, diamanthandlare i New York, fick diamanten i sin ägo döpte han om den till ”The Pink Dream”.

Världens dyraste champagne

Shipwrecked 1907 Heidseick” heter champagnen man får punga ut med 1 800 000 kronor per flaska för. 200 flaskor av champagnen upptäcktes 1997 efter 80 år på havets botten. Det svenska fartyget ”Jönköping” som transporterade denna champagne sjönk 1916, och därför har denna sällsynta skumpa nu kommit att bli världens mest eftertraktade champagne.

Vill du inte köpa vintagebubbel kan du få ta i en flaska ”Dom Perignon White Gold Jerobeam” till det facila priset av 268 000 svenska kronor.

Världens dyraste tavla

Om du är trött på Ikeas canvastavlor och känner att du vill ha lite riktig konst på väggarna kanske en Picasso kan vara något? Eller vad sägs om hans tavla ”Kvinnorna i Alger”? Konstverket såldes på Christies vårauktion i New York för 179,4 miljoner dollar vilket motsvarar över 1,5 miljarder svenska kronor, vilket gör den till världens dyraste tavla.

Världens dyraste bil

Vill du ha ett vrålåk som matchar de övriga prylarna på listan tycker vi att du ska satsa på en ”Lamborghini Veneno Roadster
Motor: 6,5-liter, 12 cylindrar, 750 hästkrafter Toppfart: 355 km/h, 0-100 km/h på 2,9 sekunder Prislappen för denna sportbil ligger på 31 miljoner kronor. Nu kan det säkert finnas ännu dyrare bilar, men det här är en av de dyrare i alla fall.

Louise Flinck
Publicerad: 13 juli 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp