Vita drömmar och skolavslut

Vit utstyrsel, ingraverade hattar, och champagneglas (läs: miniatyrflaska runt halsen) är trion som utgör ett perfekt student-starter-kit. Två av tre nämnda är relativt snabbfixade.

Klänningen som ska få dig att lysa likt en ängel kräver däremot research. Vila hjärnan du, improveme.se har varit på stan och trendat åt dig. Det visar sig att den vita studentfärgen är en av säsongens hetaste val enligt designers.

Vi som nostalgiskt blickar tillbaka på studenttiderna har nog alla ett specifikt tips till årets kandidater. Var ute i god tid! Upplevelsen är inte densamma när man går och släpar på stress dan före dopparedan.

Detta må vara lättare sagt än gjort, då vi vet att schemat säkert är fullspäckat med slutprov och arbeten, för att inte tala om studentskivor. Vi har därför satt ihop en rad olika outfit-alternativ med något för alla stilar och personligheter.

Klassiskt
Dessa klänningar lär få dig att skina som den unga kvinnan du är, samtidigt som släkten lär tappa hakan av stolthet över deras dam-liknande flicka till student.

Kassiskt-1200x760-student

Säkert kort
Smaken är som baken, heter det ju. Du som helt enkelt bara vill ha ”en vit klänning” ska självklart ha det också.

Studentkl-1200x760-säkertR

Vågat
I varje klass, eller åtminstone i varje årskurs, finns det en utstickare. Om du längtar efter att gå din egen väg, utan att för den delen krossa alla traditionsdrömmar genom att dra på dig en neongul klänning, är dessa de mest rumsrena alternativen.

vågat-1200x760-RÄTT

 

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 7 maj 2015

Här är 6 saker du inte visste om sex

Fascinerande fakta som du kanske inte visste