Vårtrend – en gördel

Tro det eller ej. Men män i korsett är den nya heta trenden i USA. Tom Cruise är en av alla de som ska ha använt metoden.

Män och deras magar är ett kapitel för sig. När bilringarna kommer krypande sliter många killar sitt hår. Ja, om de nu fortfarande har något. Men nu finns ett effektivit knep mot måttlig övervikt som blir allt populärare i USA.

#IMG2-R#Varuhuset Saks på Fifth Avenue i New York tjänar stora stålar på underkläder i spandex som ska slimma till din figur. Alltså en korsett för män som gör att magen inte putar ut fullt lika mycket. Och det slutar inte där.

Förstorar jeansbulan

  Den nya trenden är tydlig och i vårgarderoben kan nu de amerikanska männen köpa både kroppsslimmande kläder och boxershorts som visuellt förstorar jeansbulan.

Brittiska The Guardian ställer frågan om hurvida korsetter för män kommer att bli en jättehit världen över. Mycket lutar åt att så blir fallet.
-Alla har inte tid att gå på gymmet, så kroppsformande kläder är toppen, säger Mithun Ramanandi, inköpare på Selfridges i London.

Tom Cruise i gördel

  En av de kända män som ska ha använt en korsett är Tom Cruise, som sen han träffade kärleken Katie Holmes har gått upp över 20 kilo i vikt. Enligt ryktena kompletterade han sin bröllopskostym, specialbeställd av Giorgio Armani, med en gördel som fick stjärnan att se smalare ut.

Men även om uppgifterna väcker uppmärksamhet är Tom Cruise är inte först ut. Redan i slutet av 1800-talet använde de fåfänga överklasskillarna korsetter för att på det sättet framhäva en smalare midja.
Nu går historien igen.

Bildspel: Vårtrend - en gördel

Bildspel: Vårtrend – en gördel

Tom Cruise ska ha använt en gördel när han gifte sig.

Tom Cruise ska ha använt en gördel när han gifte sig.

2008-03-20 08:34:00

Publicerad: 20 mars 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp