Dr Murads bästa tips

Doktor Howard Murad är en pionjär inom hudvårdsindustrin. Dermatolog, farmaceut och biträdande klinisk professor som driver en välkänd praktik i Los Angeles. Cosmeceuticalsserien som bär hans namn är ett resultat av hans forskning och yrkeserfarenhet.

Produkterna används på hudvårdskliniker över hela världen med problemlösning som huvudinriktning. För ett år sedan släpptes hans nya herrserie i tre steg som är inriktad på besvärlig skäggväxt.

Vad är hemligheten bakom dina rakprodukter?
Våra produkter är utvecklade i ett trestegs system med pedagogiska siffror där 1 står för rengörande produkter, 2 för behandlande produkter och 3 innebär återfuktning och skydd. Jag utvecklade en speciell mansserie i tre steg för rakning tillsammans med min son som har problematisk hud. Steg ett är en kombinerad rengöring/rakkräm, Cleansing Shave. Den både rengör och exfolierar huden innan rakningen för att förbereda skägget och minska friktionen. Den lämnas på huden för att sedan användas som en rakkräm. Rakningen följs upp efteråt med Razor Burn Rescue som läker huden och motverkar inåtväxande hårstrån. Sista steget är att återfukta huden med en lätt fuktighetskräm som innehåller solskydd.

Problem med rakning verkar vara ärftligt?

Framför allt mörkhyade män har problem med inåtväxande hårstrån eftersom de ofta har lockig skäggväxt. Huden, däremot, är oftare lite grövre. Blonda män har mjukare skäggväxt, men har istället en tunnare och känsligare hud.

#IMG2-R#Behöver män verkligen använda egna produkter?
Män har generellt tjockare och fetare hud som lättare får acneutbrott. De har även grövre hår i ansiktet och har ofta problem efter rakning. Förutom den genetiska skillnaden finns det även en ”emotionell” skillnad -män och kvinnor reagerar olika på dofter; en man använder ogärna produkter som doftar blommigt. Män bör använda lättare produkter och ska undvika rika nattkrämer som kvinnor gärna ska använda. Men framför allt bör de handla produkter anpassade efter problem och hudtyp.
Stora porer och fet hud är ju ett vanligt problem bland killar.

Vad kan de göra åt detta?
Stora porer är genetiskt och går inte att få bort helt, vilket är viktigt att vara medveten om. Man ska tänka på att använda lätta fuktighetskrämer. Regelbunden exfoliering ger viss reducering av porerna. Men framför allt ska man använda ett bra ansiktsvatten. Det minskar porerna och reducerar överskottsfett. Ansiktsvatten är faktiskt en viktigare produkt för män än vad det är för kvinnor.

Vilka tre produkter bör finnas i en mans badrumskåp?
Det beror på vilka problem han har med huden. Vi har olika serier beroende på hudens tillstånd, t ex en acneserie, en serie för känslig hud och produkter med C-vitamin för solskadad hud. Men förutom detta – självklart vår mansserie i tre steg som är utvecklad för mäns behov.

Bildspel: Dr Murads bästa tips

Bildspel: Dr Murads bästa tips

Doktor Howard Murad

Doktor Howard Murad

[email protected]

2008-10-21 08:21:00

Publicerad: 21 oktober 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp