Lyxigaste skummet

Vichy Homme är männens top of the line-märke om man vill handla sina produkter av Apoteket. Jämfört med dyrare produkter som kan hittas i salonger och i kosmetikabutiker står den sig okej. Men trots välgjorda produkter så finns det lite mer att önska.

Det är egentligen inget fel på Apotekets hudvårdsprodukter för män ifrån deras gamla och välkända märke ACO. Men säga vad man vill om det, sexigt, lyxigt och exklusivt känns det inte. Därför är det en glad nyhet att män som vill ha det lilla extra kan hitta produkter från Vichy Homme på Apoteket.

Dyrare
Smakar det så kostar det och trots att statliga Apoteket säljer Vichy Homme så är det inga billiga produkter. 98 kronor för en flaska rakskum och 198 kronor för 50 ml fuktkräm. Men det är absolut inga rövarpriser. Tvärtom faktiskt.

Löften som håller
Rakskummet håller exakt vad det lovar -en tät och nära rakning utan irritationer. På köpet är det minst lika drygt som rakgel dessutom. Fuktkrämen som, i vanlig ordning, ska ”stärka huden och ge den ny energi” går lätt in i huden och resultat syns redan efter några dagar.

Spruckna löften
Men varför ska en moisturizer behöva vara parfymerad? Ett annat litet minus på en bra produkt är själva hålet där krämen kommer ut -det är för stort och är man inte på sin vakt blir det lätt för mycket av det goda.

Mer att önska
Namnet Vichy Homme ger sken av att vara en komplett hudvårdsserie för män men det finns ett antal produkter som saknas. Det finns produkter att använda medan man rakar sig och produkter att lindra huden med efteråt. Före rakningen då? En cleanser, det kanske enskilt viktigaste att börja sin hudvårdsarsenal med, finns inte med i Vichys manliga produktomfång. Allra helst skulle jag även se en scrub för dem som gillar peeling. Eftersom önskelistan redan är framme kan jag lika gärna be om en deospray (roll on finns redan) och en svalkande ögongel också. Men tills tomten uppfyller de önskemålen njuter jag av det som erbjuds för tillfället.

AV: Andreas Boström

Bildspel: Lyxigaste skummet

Bildspel: Lyxigaste skummet

2008-11-10 09:28:00

Publicerad: 10 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp