Grundarna bakom REN

Även män börjat haka på trenden med naturlig hudvård. Ett av de hetaste märkena på marknaden är engelska märket REN, en unisexserie som tilltalar både män och kvinnor med sina naturliga produkter och stilrena förpackningar. Improveme har pratat manlig hudvård med grundarna bakom REN, Anthony Buck och Robert Calcraft.

Vad ska män tänka på i sin hudvårdsrutin?
-Den största skillnaden vad gäller ansiktsvård är att de flesta män rakar sig. Rakning sliter på huden och ju mer du kan skydda och reparera nyrakad hud, desto bättre.

Vad har ni för konkreta raktips att ge?
-Den perfekta rakningen kräver tre produkter -en olja för att preparera huden och mjukgöra skäggstråna, en lugnande rakkräm som ger en bra glidyta och en fuktighetsgivande after shave som lugnar blossande och irriterad hud. Som ett komplement till detta är det en bra idé att använda en mild ansiktsskrubb 1-2 gånger per vecka innan själva rakningen.

Vad är det största felet män gör med sin hud?
-Konstigt nog så använder många män fortfarande alkoholbaserad after shave. Den där obehagliga brännande känslan den ger är din kropps sätt att säga ”STOPP!”. Man ska alltid använda en lugnande after shave efter rakning.

Varför naturliga produkter?

-Vi ville ta fram hudvård som var high-tech och behaglig att använda men samtidigt undvika alla syntetiska obehagliga ingredienser som används i många märken. Varje år kommer fler och fler plantbaserade aktiva ingredienser ut på marknaden som är lika effektiva som de allra bästa syntetiska ingredienserna. REN är allt vi anser att hudvård bör vara -effektiv, behaglig och ren.

Vilka tre produkter bör finnas i en mans badrumskåp?

-Vårt raksystem med rakolja, rakkräm och after shave balm.

Bildspel: Grundarna bakom REN

Bildspel: Grundarna bakom REN

[email protected]

2008-11-27 13:06:00

Publicerad: 27 november 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp