Micke Svensson om skönhet

Micke Svensson är kanske sveriges hetaste producent. 36 år gammal,och en av hjärnorna bakom succéprogrammen 100 höjdare, Boston Tea Party, Ett Herrans Liv, och Rocky&Drago. Vi har frågat Micke om han är avundsjuk på Peter Siepen, och en hel del annat.

Hur mycket betyder skönhet för dig – i din vardag?
-Inte speciellt mycket.

Hur ser din morgonrutin ut?
-Duschar, steker ägg, borstar tänderna med en ny amerikansk tandkräm som smakar superäckligt, fixar håret med Redken Maneuver, och piggar upp ansiktet med Biothermes High Recharge. Ibland läser jag tidningen, hellre Dagens Industri än Dagens Nyheter.

Är du avundsjuk på Filip och Fredrik, för att de syns hela tiden?
-Nej. Men jag är avundsjuk på Fredrik för att han är så vansinnigt disciplinerad. Han går från Bromma till Frihamnen varje morgon, 1 timme och 40 minuter. Självklart är han effektiv och lyssnar på en intressant ljudbok. Sen är han som en maskin hela dagen. Fredrik hatar dötid. Jag skulle vilja vara lite mer så. Inte fullt ut. Men lite.

Du producerade även Rocky&Drago där Peter Siepen medverkade. Hur många gånger har du önskat att du hade hans kropp?
-Aldrig faktiskt. Man blir förstås imponerad av att karln orkar rulla med sitt maghjul så fort han får en stund över, men jag skulle inte vilja se sådär tränad ut.
Du har tidigare i livet varit redaktionschef på tidningen Café.

Är utseende och kläder viktigt för dig?
-Lite. Men mer i betydelsen att se fräsch ut än som en fashionista. Jag önskar att jag var mer klädintresserad, men jag är rätt basic. Jag går nästan alltid i jeans och skjorta, kavaj ibland. Lite trist får man nog säga.

Är det fjolligt att bry sig om sitt utseende?
-Till en viss gräns, nej. Över den gränsen, ja. Eller kanske inte fjolligt. Bara dumt. Överdriven medvetenhet är ocharmigt.

Stureplan.se har i många uppmärksammat din fantastiska backslick. Men du har alltid vägrat att avslöja i detalj hur du får till den varje dag. Kan vi få vara det första magasinet att avslöja dina hemligheter?

-Backslicken blir lösare och lösare för varje dag. Använder bara Redken Manuever Working Wax och händerna. Förut kammade jag bakåt. Egentligen gillar jag inte frisyren alls, men jag har så stökigt hår att om det fick hålla på helt fritt så skulle jag se galen ut. Backslicken, i den mån det nu är en backslick längre, är ett sätt att hålla det på plats. Ifjol när jag bodde i Los Angeles så blev jag övertalad av en frisör att testa en frisyr med lite lugg. Det blev… sådär.

Hur håller du dig i form?
-Well, jag har just ingen form att tala om. Men jag käkar low-carb, mest för att magen mår bättre av det, och när andan faller på så springer jag en bit. Ungefär så. Spelar tennis när det hinns med. Oftast med Filip eller Pelle Porseryd på TV4.

Vad gömmer sig i ditt badrumsskåp? Vad är det konstigaste vi kommer att finna i skåpet?
-Jag har väldigt många sånadär nagelklippare, ibland glömmer jag att ta med när jag reser och då måste jag köpa en ny, även om jag bara är borta ett par dagar. Långa naglar är det vidrigaste jag vet. Men det är en jävla skillnad på klipparna. Min favorit är en jag köpte på ett varuhus i Puerto Banus för många år sen.

Sminkar du dig?
-Nej. Jag skulle aldrig orka. Bara om man ska göra nåt framför kameran, vilket är väldigt sällan. Och då är det enklaste TV-sminket, lite concealer och puder.

Har du några skönhetsrutiner?
-Inte regelbundet, men en ansiktsbehandling på Sturebadet då och då är najs.

Hur tycker du att en tjej ska sminka sig?
-Efter occasion och så att det rimmar med personen. Svart läppstift har jag fruktansvärt svårt för. Det är på riktigt aldrig snyggt vad trenden än säger.

Vad är natural beauty för dig?
-En sliten fras.

#IMG2-R#Vilken man, i världen, skulle du helst vilja se ut som?
-Hade du frågat för några år sen hade jag sagt Hugh Grant, jag har alltid gillat hans framtoning, men han ser trött ut nu. Om jag ska ta någon i min egen ålder, Jude Law kanske.

Vilken kvinna, i världen, skulle du vilja ha?
-Nu har jag ju tjej, men om jag var singel och rikast i Hollywood kanske jag skulle slå Scarlett Johansson en signal. Men jag är också lite TV-förälskad i hon som spelar Hank Moodys fru i Californication, Natascha McElhone.

Man har oftast minnen till olika parfymer och dofter, berätta dina och händelserna kring dem?
-Alltså jag hade samma parfym i typ tolv år, Issey Miyake. Tror den kom till Sverige 1995 och jag fick en flaska när den lanserades, jag jobbade på tidningen Café då, och föll direkt. Den blev en del av mig kan man säga. Ifjol bytte jag till Ralph Lauren Purple Label.

Din favoritparfym? Och även till tjejer?
-Vad ska jag säga? Ralph Lauren Purple Label. Trots att jag brukar fråga tjejer vad de har för parfym om jag gillar doften, så kommer jag aldrig ihåg namnet. Jag minns att lill-Fahrman, Frida alltså, hade en som luktade jävligt gott när vi var kollegor på Hachette, den låg som ett moln runt hennes skrivbord. Vilken ledtråd va? Bara ut och köp. ”Hej, hej. Jag skulle vilja ha den där parfymen som Frida Fahrman hade för fem-sex år sen”. Nej, fråga mig om nåt annat.

Haha, nu måste jag nästan göra en intervju med Frida då! Hur viktigt är det med bra hygien?
-Mycket. Jag gillar folk som ser ut som att de duschar mycket.

Hur ställer du dig till skönhetsoperationer?
-Vill folk så be my guest -operera på. Jag skulle aldrig kunna göra nåt själv. Eller? Man kanske skulle önska sig ett par nya vader nu till jul?

Bildspel: Micke Svensson om skönhet

Bildspel: Micke Svensson om skönhet

Micke Svensson och en av polarna.

Micke Svensson och en av polarna.

[email protected]

2008-12-12 12:21:00

Publicerad: 12 december 2008

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp