Ole Henriksen tipsar

Manlig hudvård och skandinaviskt väder – vem kan detta om inte Ole Henriksen? Vi har fått en pratstund med den danske hudvårdsgurun som gjort succé i Hollywood.

Vad är det största felet män gör med sin hud?
Män skyddar inte huden tillräckligt i kalla väderförhållanden vilket kan ge brustna kapillärer. Det är ett vanligt problem bland skandinaviska män. Otillräckligt skydd i kallt väder ger grov och väderbiten hud.

Hur ska man skydda huden på vintern?
Uppgradera din fuktighetskräm när det är kallt ute och se till att den innehåller en högre koncentration av naturliga fetter som olja från soja, vindruvskärnor eller solrosor. Jag rekommenderar min Herbal Day Cream SPF15 som många män gillar, eller Skin Insulator SPF15 som är en klimatkräm perfekt för vintern.

Mäns hud skiljer sig från kvinnors -vad bör en man tänka på i sin hudvårdsrutin utifrån detta?
Exfoliering är speciellt viktigt eftersom det manliga hormonet testosteron gör porerna mer synliga. Män älskar min skummande Walnut Complexion Scrub! När du skrubbar huden två eller tre gånger per vecka med den ger du porerna en rejäl utrensning av envisa orenheter, samtidigt som porerna förminskas. Att investera i en näringsrik fuktighetskräm berikad med antioxidanter och solskydd är viktigt för alla män för att göra åldrandet till en så behaglig process som möjligt.

Många män har problem med rakning -vad har du för konkreta raktips att ge?
För att få en hudnära rakning utan irritation behöver du förbereda huden i ett par snabba steg. Börja med att mjuka upp huden med en fuktig, varm handduk. Efter det ska du stryka ut ett tunt lager av sesamfröolja eller mandelolja. Dessa naturliga oljor mjukar upp hårsäckarna samtidigt som de ger en bra glidyta under rakningen. Ovanpå oljan applicerar du din rakgel, sen är du redo att köra på! Jag lanserade nyligen en helt naturlig rakgel som vi kallar Clean Shave. Den har blivit en stor succé!

Vilka tre produkter bör finnas i en mans badrumskåp?

Mina mest populära produkter för män är Clean Shave, Herbal Day Crème SPF 15, en fuktighetskräm med antioxidanter som Justin Timberlake använder och Walnut Complexion Scrub.

Bildspel: Ole Henriksen tipsar

Bildspel: Ole Henriksen tipsar

[email protected]

2009-02-20 09:31:00

Publicerad: 20 februari 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag