Minska synliga linjer

Groomingexperten Karin Fahlström tipsar om nya hudvårdsprodukter för män.

Det finns skillnader i hur mäns och kvinnors hud åldras. Män har generellt lite grövre och fetare hud och har inte samma nedbrytning av elasticiteten i huden -till en början! Men när hudens åldrande väl sätter fart går det mycket fortare. Det är förklaringen till att kvinnor får rynkor tidigare, men att män får mer rynkor.

Sen är det väl inte lika farligt för en man att åldras, lite rynkor kan se manligt ut. Men det betyder inte att killar helt ska strunta i att använda förebyggande produkter. För en mogen hy betyder även slappare hud, pigmenteringar och läderartad struktur.

I dagarna har två herrserier släppt nya anti-age produkter utvecklade specifikt för den manliga huden. ClarinsMen lanserar fem produkter, varav två är ämnade för en begynnande mogen hy med uppiggande och åldersförebyggande effekt. De övriga tre produkterna bildar en egen serie under namnet Line-Control och är anpassade för en äldre målgrupp. Två fuktighetskrämer beroende på hudtyp och en ögonbalm som alla är berikade med kraftfulla antioxidanter och koffein som jobbar på fastheten i huden. Priser mellan 370 och 560 kr.

För dig som vill ha det absolut bästa marknaden har att erbjuda lanserar kanadensiska 4VOO ett kraftfulla anti-age serum. Ultra-Intensive Age Defying Complex innehåller ingredienser som efterliknar effekterna av Botox. Denna höga koncentration av åldersbekämpande peptider har dock sin prislapp -1795 kr för 50 ml.

ClarinsMen och 4VOO finns hos utvalda kosmetikabutiker och på www.grooming.se

Bildspel: Minska synliga linjer

Bildspel: Minska synliga linjer

[email protected]

2009-04-30 13:00:00

Publicerad: 30 april 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag