Perfekt hy hela livet

Vill du se ung ut länge? Då gäller det att börja i tid med rätt hudvård. Så här tar du hand om din hud vid 20, 30 och 40.

I 20-årsåldern är det främsta hudproblemet ofta att man får flottig hy och akne. I slutet av 20-årsåldern kan också hudens kollagen börja minska, vilket gör huden mindre elastisk. I den här åldern handlar det framför allt om att förebygga problem som kan dyka upp längre fram.

Gör så här:
Se till att använda en mild, allergitestad och oparfymerad ansiktstvätt, skriver Men's Health. Använd också ett ansiktsvatten för att rengöra ansiktet och hudvårdsprodukter med benzoyl peroxide mot eventuell akne. Var noga med att smörja in dig med minst faktor 15 när du vistas i solen – det hjälper dig mot många framtida hudproblem.

I 30-årsåldern börjar du ofta få rynkor och slapp hud, framför allt runt ögonen och särskilt om du slarvat med solskyddet. Din hud kan börja uppvisa små fräknar eller pigmentförändringar orsakade av solen. Du kan också få synliga blodkärl.

Gör så här:
Fortsätt att vara noga med att smörja in dig med solskyddskräm. Leta också efter hudvårdsprodukter som innehåller retinol, en typ av A-vitamin som motverkar rynkor och pigmentförändringar. Även produkter med AHA-syra kan bromsa hudens åldrande.

I 40-årsåldern börjar du ofta få linjer i pannan och mellan näsan och munnen. Huden blir torrare och slappare och du kan få dubbelhaka.

Gör så här: Forsätt att vara noggrann med både fuktkräm och solskydd. Men's Health rekommenderar också att du sover på rygg för att undvika att göra rynkor i ansiktet djupare. Försök också att hålla vikten -om du går upp och ner i vikt blir huden lätt slapp.

Bildspel: Perfekt hy hela livet

Bildspel: Perfekt hy hela livet

[email protected]

2009-07-27 07:21:00

Publicerad: 27 juli 2009

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag