Trolla bort skavankerna

Make up för män börjar sakta men säkert bli en vanlig rutin innan en utgång eller de dagar när man sig extra sliten. Allt fler män använder sig av både produkter och make up för att trolla bort skavanker.

Konsten att se osminkad ut är inte särskilt svårt att lära sig. Och när det kommer till make up för män handlar det inte om att ge ansiktet en feminin eller översminkad känsla -utan en fräsch maskulin look som man känner sig bekväm med.

Här följer ett par enkla steg till en fräsch make up.
Dessa steg är grundläggande, men vill du lära dig mer är om make up för män eller olika produkter så kan du besöka någon av Make up stores butiker.

1. Smörj in huden så att den blir ordentligt återfuktad. Applicerar du en torr produkt som exempelvis solpuder eller liknande är risken ganska stor att det ser stramt ut på en torr hud.

2. Glöm inte återfukta huden under ögonen med ögoncreme innan du applicerar en concealer ”tea eye gel” från Make Up Store. Produkten är i geléform och dämpar svullnad och går snabbt in i huden utan att kladda.

3. Vill man göra det enkelt för sig (vilket de flesta killar vill) när man har bråttom på morgonen är en tunn concealer under ögat och på locket. Det är ett bra knep för att få en klar blick. Glöm inte att gå ända upp till brynet så du får en tunn jämn nyans över hela locket.

#IMG2-R#Applicera en tunn klick på handryggen och ta sedan en sparsam mängd under ögat och på locket för bästa resultat. För att få en nyans som passar kan du antingen be expediten om hjälp eller testa på halsen strax under käklinjen. Den ska absolut inte vara för ljus, utan produkten ska kännas så neutral som möjligt. Hellre en lite mörkare nyans om du känner dig osäker.

4. Därefter kan du applicera din foundation med en stor puderborste. ”Dual foundation” är en smidig produkt som täcker bra utan att det ser kakigt och onaturligt ut. Det är en torr produkt i foundationform som ger ett extremt naturligt resultat. Applicerar man med svampen som medföljer i den lilla dosan gäller samma sak, nämligen att försiktigt arbeta upp ett önskat resultat.

Med borsten så snurrar man den ett par gånger och slår av överskottet innan man applicerar produkten i ansiktet. Denna foundation är både täckande och mattar ner, samtidigt som den ger en fräsch nyans i ansiktet.

5. För att ta det säkra före det osäkra så avslutar man med en produkt som heter Face mist från Make Up Store. Sprayen tar bort överskott av puder samtidigt som den återfuktar huden. Innan man går ut är det viktigt att ta en noggrann titt i spegeln så att det inte pudret har samlats i eventuella veck runt näsa mun och uttryckslinjer i pannan.

Bildspel: Trolla bort skavankerna

Bildspel: Trolla bort skavankerna

William Värnild från Make up store

William Värnild från Make up store

[email protected]

2009-08-04 07:47:00

Publicerad: 4 augusti 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp