4 steg till perfekt hy

Lite extra jobb i badrummet lönar sig – både nu och senare. Här är de fyra stegen till en felfri hy.

1. Skrubba i duschen
Att rengöra ansiktet i duschen, eller precis efter att du duschat, är ett bra knep eftersom det varma vattnet och ångan öppnar upp porerna. Använd en mild peelingkräm för att exfoliera bort döda hudceller i ansiktet och dutta ansiktet torrt med en handduk.

2. Motverka akne
Lider du av finnar i ansiktet? Rengör huden med en ansiktstvätt som innehåller salicylsyra för att rengöra porerna. Du kan också testa aknekrämer med benzoyl peroxide och en djuprengörande ansiktstvätt en gång i veckan.

3. Återfukta mot åldrandet
Uttorkning är en av anledningarna till att du får rynkor, så genom att använda en fuktgivande ansiktskräm varje dag kan du skjuta upp hudens åldrande. Använd en lättare fuktkräm på morgnarna och en fetare nattkräm på kräm. Tänk också på att återfukta huden efter att du tränat.

4. Tänk på ringarna
Mörka ringar under ögonen beror på att huden där är väldigt tunn så att blodådrorna syns igenom huden. Använd en ögonkräm eller ett serum varje kväll innan du går och lägger dig. De flesta ögonkrämer har anti-inflammatoriska egenskaper och innehåller kemikalier som koffein, som återfuktar den känsliga huden och gör den tajtare, skriver Men's Health.

Bildspel: 4 steg till perfekt hy

Bildspel: 4 steg till perfekt hy

[email protected]

2009-10-13 11:57:00

Publicerad: 13 oktober 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp