“Vi luktade inte gott“

I lördags drog "Robinson Karibien" igång – och vi har träffat tre av killarna från programmet. Kika i bildspelet för att se vad Jimmy, Simon och Fredrik har att säga om sina upplevelser på ön.

Klicka vidare för att se vad killarna från

Klicka vidare för att se vad killarna från ”Robinson Karibien” tyckte om sin vistelse i Karibien.

”Det var egentligen min flickvän som tyckte att jag skulle vara med i programmet,” berättar Jimmy Führ, 32. ”Hon sa: 'Det skulle vara roligt att få se dig i ett program som 'Robinson' och se om du är så tuff som du tror.'”

Jimmy berättar att de överlevde i stort sett endast på kokosnötter.

Jimmy berättar att de överlevde i stort sett endast på kokosnötter. ”Problemet är att de är väldigt laxerade, så att du fick hålla en jättefin balans mellan att äta så mycket kokosnötter att du fick i dig näring men inte behövde släppa ut allting.”

Han berättar att efter ett tag på ön började han få ett rejält skägg.

Han berättar att efter ett tag på ön började han få ett rejält skägg. ”Jag såg ut som en Che Guavara-krigare från Sydamerika i ett par dagar.”

Det Simon Stålros, 23, tyckte var jobbigast med vistelsen på Robinson-ön var vädret och myggen.

Det Simon Stålros, 23, tyckte var jobbigast med vistelsen på Robinson-ön var vädret och myggen. ”Den här ständiga fuktigheten – att gå runt i blöta kläder”, säger han. ”Det jag saknade mest var torra, fräscha kläder.”

”Vi försökte ju tvätta oss så ofta vi kunde i saltvatten”, berättar Simon. ”Vi gick ner till stranden och försökte skrubba ordenligt, tog lite sand och peelade. Men man kände ju att man inte luktade så jävla gott.”

Vilken hygienartikel saknade Simon mest?

Vilken hygienartikel saknade Simon mest? ”Dasspapper hade ju varit skönt”, säger han.

För Fredrik Norrström, 21, var matbristen den största utmaningen.

För Fredrik Norrström, 21, var matbristen den största utmaningen. ”Hungern var min största fiende”, säger han.

”Man satt och bara gottade iväg sig på vad som skulle kunna slinka ner”, säger han. ”Jag skapade till och med en överlevnadsmeny som jag satt och drömde om. Det var terapi för mig.”

Fredrik berättar att de blev mer och mer ofräscha.

Fredrik berättar att de blev mer och mer ofräscha. ”Jag höll intimhygienen. Sen var man skitig bit time. Kliade du dig på axeln blev du svart under naglarna.”

[email protected]

2009-11-23 08:17:00

Publicerad: 23 november 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp