Få ett fräscht smajl

Ett friskt och bländande leende gör mycket för ditt helhetsintryck. Följ dessa riktlinjer för att få ett leende som inbjuder till kyssar!

Borsta rätt
Det är viktigt att borta tänderna morgon och kväll, men det är minst lika viktigt att använda rätt sorts tandborste. En mjuk borste är bättre för emaljen och tandköttet, då hårda tandborstar kan göra att det ilar i tänderna och att tandköttet drar sig tillbaka.

Använd tandtråd
Hur noga du än borstar fastnar det matrester mellan tänderna som inte går att få bort utan att använda tandtråd. Där frodas sedan bakterier som ger upphov till karies och illaluktande andedräkt. Var därför noga med att använda tandtråd så ofta som möjligt.

Skölj munnen
Att gurgla med munvatten kan även det ta kål på bakterier och fräscha upp andedräkten. Välj ett munvatten som innehåller fluor för extra skydd mot hål i tänderna.

Fixa vita gaddar
Om man röker, snusar, dricker vin, te och kaffe eller äter färgstark mat är det lätt att tänderna blir missfärgade. Detta kan du åtgärda genom professionell tandblekning eller hemmakit som gör tänderna vitare. De produkter som finns på marknaden är säkra och skadar inte tänderna.

Bildspel: Få ett fräscht smajl

Bildspel: Få ett fräscht smajl

[email protected]

2010-01-07 14:28:00

Publicerad: 7 januari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp