Så löper du rätt

Vare sig det är på löpbandet i gymmet eller ute i spåret du springer så är det viktigt att du löper rätt.

1. Bra skor är A och O
Glöm de där gamla avdankade löparskorna från 80-talet som ligger och gömmer sig längst in i garderoben. Löparskor har en hållbarhet på ungefär ett halvår om du använder dem kontinuerligt. Att investera i ett par nya kan vara bland det bästa du gjort.

2. Ta det i din takt
Är polaren på dig och tjatar om att ni ska ut och springa tillsammans? Då är det kanske bäst att tacka nej. Det är nämligen inte alltid det är en bra idé att springa med någon annan. Speciellt inte om man precis är på väg att komma igång. De flesta människor håller olika takt när de springer och det kan därför bli svårt att hålla en jämn takt utan att någon av er blir trött för fort.

3. Det är tiden som räknas

I slutändan är det tiden som räknas och inte kilometerna. Bestäm dig till exempel för att springa en halvtimme åt gången och gör sedan det, oavsett om du hinner 5, 6 eller 7 kilometer på den tiden.

4. Hitta hållningen

Det största misstaget folk gör när de springer är att de spänner sig. Försök att slappna av. Släpp ner händerna mot sidorna och skaka loss då och då för att slippa obehagliga spänningar.

5. Om du får håll
Det kan faktiskt hjälpa att ta upp två stenar och sedan krama i handflatorna. Ett annat tips är att, eftersom håll mestadels beror på att du hamnar i obalans med din andning, fokusera på denna någon minut och försök få den så jämn som möjligt.

Bildspel: Så löper du rätt

Bildspel: Så löper du rätt

[email protected]

2010-01-27 12:54:00

Publicerad: 27 januari 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag