Så säger du nej till sött

Har godispåsarna blivit allt för många på sistone eller börjar bullen till kaffet bli en klassiker? Vi vet hur du botar sötsuget – en gång för alla.

1. Tänk till
Stanna upp och tänk till en extra gång innan du sträcker dig efter bullarna, kexen eller något annat sött nästa gång. Är det här verkligen vad du egentligen är sugen på? Ofta kan det nämligen vara något helt annat. Att du egentligen är hungrig kan vara en av de bakomliggande orsakerna. Drick ett glas vatten med citron i innan du stoppar bullen i munnen eller ät något och se om du är lika sugen efteråt.

2. Se till vad du verkligen vill
Självklart ska man unna sig något gott då och då. Men när det gått överstyr och det blir godsaker mest hela tiden kan det vara klokt att stanna upp och tänka till vad det verkligen är du vill. Är de där 15 kanelsnäckorna istället för lunch något som verkligen gynnar dig i längden? Mental kraft är oerhört effektiv och att sätta sig in i rätt tankesätt är A och O om du vill ändra ett beteende.

3. Ät men ät rätt
Ersätt dina vanliga godsaker med andra godsaker. Nötter och frukt i lagoma mängder är ett bra substitut. Även om frukt innehåller fruktsocker är det fortfarande bättre än socker på konstgjord väg.

Bildspel: Så säger du nej till sött

Bildspel: Så säger du nej till sött

[email protected]

2010-02-22 14:38:00

Publicerad: 22 februari 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp