Fyra knep för armhålan

Att svettas är kroppens sätt att svalka sig, däremot är det inte alltid så trevligt att perspirera. Vi vet hur du slutar svettas för gott.

Duscha varje dag
När svett kommer i kontakt med bakterier uppstår den typiska svettlukten. Du svettas alltså inte på grund av dålig hygien. Att duscha varje dag håller kroppen fräsch och svettlukten blir inte lika påtaglig.

Deodorant eller antiperspirant
Många tror att deodorant och antiperspirant är samma sak, men det är det inte. De flesta antiperspiranter minskar svettutsöndringen genom att täppa till svett- körtlarna med aluminiumklorid. De mest effektiva antiperspiranterna blockerar endast 60 procent av svetten. Deodorant gör att man luktar gott och dödar bakterier som orsakar obehaglig lukt, men verkar endast i cirka 12 timmar. Vanligtvis svettas man inte så väldigt mycket och då räcker en deodorant.

Plagg som andas
Åtsittande kläder gör att svetten klistrar fast på huden och du svettas ännu mer. Luftiga kläder och skor håller kroppen sval och du svettas mindre. Konstgjorda material som till exempel syntet andas inte. Satsa på naturliga textiler som bomull och linne.

Injicera botox
Botox är en populär metod att bli av med svetten. Behandlingen gör sig bäst i armhålorna och håller i sig ungefär nio månader. Svettkörtlarna förlamas och svettningarna upphör efter några dagar. Pris från 4 000 kronor och uppåt.

Bildspel: Fyra knep för armhålan

Bildspel: Fyra knep för armhålan

[email protected]

2010-03-17 09:54:00

Publicerad: 17 mars 2010

13 skönhetstrick alla borde känna till

Här är tipsen som plockar fram ditt snyggaste jag