Effektivisera ditt liv

Har du svårt att hinna med både jobb och träning? Då är det dags att se över dina rutiner. Här är knepen som effektiviserar dina vanor på jobbet och på gymmet.

Välj ett gym som ligger nära
Ju närmare ditt gym ligger bostaden eller jobbet, desto större är chansen att du faktiskt kommer iväg till gymmet. Du sparar dessutom tid på att ta dig dit och tillbaka. Fundera över om det kanske kan vara värt en något högre månadsavgift för ett närmare gym, om det innebär att du tränar oftare.

Utnyttja morgonenergin
Många är som mest effektiva precis när de kommit till jobbet på morgonen. För att dra nytta av den energin och vänta gärna med att öppna mejlen och gå ut på internet. Där är det nämligen lätt att du fastnar. Har du redan fått lite jobb avklarat kan du unna dig att ta en paus och kolla mejlen.

Håll koll på slösurfandet
Det är lätt att slösa en hel del tid på internet. Försök därför att hålla koll på hur lång tid du surfar bort varje dag. Använder du programmet Firefox kan du till exempel ladda ner en mjukvara på PageAddict.com, som analyserar hur mycket tid du spenderar på varje sida, tipsar MensHealth.com.

Träna i intervaller
Studier har visat att du kan få ut mer av din träning på kortare tid med hjälp av intervallträning. Enligt australiensiska University of New South Wales kan du bränna tre gånger så mycket fett när du tränar i intervaller. Ett bra träningsprogram är att träna intensivt i två minuter, sen vila helt och hållet i 30 sekunder och sedan upprepa samma procedur fyra gånger till.

Nöj dig med “bra nog“
Många upplever att det tar dem lång tid att bli färdiga med jobbuppgifter för att de är alltför självkritiska. Men det går inte att göra allt perfekt. Bestäm dig för vilka sysslor du bara behöver göra medelbra och fokusera mer på de viktigare arbetsuppifterna.

Gör en sak i taget
En annan tidsslösande vana är att jobba med flera saker samtidigt. På så sätt får du svårt att koncentrera dig och slutföra saker. Satsa istället på att ägna dig helhjärtat åt en uppgift i taget. Kommer du under tiden på något annat du måste göra, så skriv ner det på en lapp och börja med den saken när du slutfört det du höll på med.

Bildspel: Effektivisera ditt liv

Bildspel: Effektivisera ditt liv

[email protected]

2010-04-06 09:10:00

Publicerad: 6 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp