Fixa en vårfräsch hud

Våren är här – och nu är det dags att göra en rejäl uppfräschning.

Skrubba huden
Investera i en skrubbkräm, en rengöring som innehåller små korn. Den rengör huden på djupet och tar bort döda hudceller. Den stimulerar blodcirkulationen, ger huden en fräsch lyster och en snyggare solbränna. Skrubbkrämen ska användas som ett komplement 1-2 gånger i veckan till din vanliga rengöring.

Skydda huden mot solen
Huden är extra känslig mot solen på våren, efter det mörka vinterhalvåret. Solens UV-strålar ger inte bara en fräsch färg, utan kan även bränna huden, göra att huden åldras snabbare och ge hudcancer. Så använd en fuktighetskräm som innehåller solskydd (SPF). Och var noga med att återfukta huden även på kvällen, eftersom solen torkar ut huden.

Snabba på färgen
Istället för att sola solarium, som även det är skadligt för huden, kan du använda brun-utan-sol. Det ger en fräsch och naturlig färg som håller i några dagar. Nytt på marknaden är fuktighetskrämer med lätt brun-utan-sol effekt. De bygger gradvis upp en fräsch nyans som underhålls genom ett dagligt användande.

Skäm bort huden

Huden mår bra av extra fukt och vitaminer. Du kan till exempel använda ett serum under din vanliga fuktighetskräm. Vissa ansiktsmasker kan även användas som en intensivkur på natten istället för din vanliga fuktighetskräm. Huden ser mycket friskare och piggare ut.

Bildspel: Fixa en vårfräsch hud

Bildspel: Fixa en vårfräsch hud

[email protected]

2010-04-08 09:57:00

Publicerad: 8 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp