Tvättbräda på 6 veckor

Extrakilona kring midja avlägsnar du genom effektiva övningar och att äta rätt fett.

Att få ett sexpack är betydligt lättare för killar än för tjejer. Tyvärr går det inte att punktförbränna fettet på magen utan det krävs strikt disciplin i både kost och träning. Magmuskler gör att hållningen blir snyggare då de bär upp bröstkorgen, men träna även ryggen.

Varva styrka och kondition, för kör du enbart styrka ligger fettet kvar utanpå musklerna.
Välj träningsformer som att cykla, springa, gå, raska morgonpromenader om du vill minska i vikt. Dessutom behöver kroppen fett-men välj rätt sort. Mättat fett lägger sig lättare kring buken, men är också enklare att bli av med. Fettet som gärna sätter sig kring midjan finns i salami, feta mejeriprodukter och korv.

Med små förändringar tappar du ett halvt kilo i veckan.
Hoppa över kvällsmackan eller byt ut den till en skål havregrynsgröt. Före ett träningspass bör du alltid äta ett mellanmål, exempelvis fil med fiberrika flingor, fullkornsmacka med keso, kalkon eller fruktsallad med nötter och keso.

Du ska också alltid äta något efter träningen då kroppen behöver kolhydrater och proteiner för att återuppbygga musklerna under natten. Trettio till sextio minuter efter träningspasset kan kroppen tillgodogöra sig de snabba kolhydraterna så passa på att äta vitt bröd eller vit pasta.

Undvik
Glass
Kakor och bullar till fikat
Ostmackor
Snacks
Korv
Salami
Feta mejeriprodukter
Choklad

Välj istället
Nötter, mandel, frön
Fet fisk
Nyckelhålsmärkt ost
Skinka eller kalkon på mackan
Avokado
Oliver
Olivolja, rapsolja

Källa: Aftonbladet

Bildspel: Tvättbräda på 6 veckor

Bildspel: Tvättbräda på 6 veckor

[email protected]

2010-04-27 09:33:00

Publicerad: 27 april 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp