Så får du ny energi

Går du runt och gäspar konstant? Då kan du behöva införa lite nya, goda vanor som ökar din energinivå.

Stoppa i dig protein
Se till att äta proteinrik mat, som ger dig mycket energi. Protein innehåller också hormonet tyrosin som höjer hjärnans nivåer av lyckoämnet dopamin. Nötter och yogurt är jättebra mellanmål.

Gör en god gärning
När du ägnar dig åt någon typ av välgörenhet -vare sig det rör sig om att gå med i en hjälporganisation eller att ge en vilsen turist en vägbeskrivning -får du en endorfinboost. Du blir alltså både pigg och glad av att göra gott. 

Dela upp träningen
När du tränar sätter du igång blodcirkulationen och blir automatiskt piggare. Därför är det en god idé att röra på dig flera gånger om dagen. Gör några yogaövningar på morgonen, gå en rask promenad mitt på dagen, ta trappan istället för hissen och göra ytterligare några övningar hemma på kvällen. Se också till att andas djupt med magen under träningen.

Meditera mera

Ta en minipaus på tre minuter då du hittar en tyst plats och mentalt fokuserar på en bild som gör dig lugn och glad. Det kan vara en vacker solnedgång, en sandstrand, havet, din sommarstuga eller någon du älskar. Andas långsamt -tio sekunder för varje inandning och tio för varje utandning. Efteråt kommer du ha ny energi.

Bildspel: Så får du ny energi

Bildspel: Så får du ny energi

[email protected]

2010-05-07 14:12:00

Publicerad: 7 maj 2010

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip