Ta hand om huden

Även om det inte känns i luften så är sommaren här. Och vad passar inte bättre än att få en fräsch och snygg hud? Vi listar tipsen.

Skrubba huden
Investera i en skrubbkräm, anpassad för ansiktet, som innehåller små korn. Den rengör huden på djupet och tar bort döda hudceller. Den stimulerar blodcirkulationen, som ger ansiktet en fräsch lyster och en snyggare solbränna. Skruben ska användas 1-2 gånger i veckan efter din vanliga rengöring.

Fräsch färg snabbt
En del har fått för sig att kroppen och ansiktet tål solen bättre utomlands om man grundar i ett solarium. Det är endast en myt. Det finns inget bra med solarium, utan känner du dig lite blek innan sommaren tar fart på riktigt kan du använda en brun-utan-sol, alternativt en färgad dagkräm.

Skydda huden mot solens skadliga strålar
Solens UV-strålar ger huden en fräsch färg, men nackdelarna är många. Solen gör att huden åldras i förtid, ger rynkor kring ögonen och dessutom kan de ge hudcancer. Därför bör du ha en ansiktsskräm som innehåller solskydd (SPF). Var även noga med att återfukta huden på kvällen, då solen torkar ut.

Skäm bort huden

Huden mår bra av extra fukt och vitaminer. På marknaden finns ett brett utbud av serum och ansiktsmasker som ger huden en kick. Så känner du dig trött och sliten kan du applicera en mask så kommer du garanterat att se mycket friskare och piggare ut.

Bildspel: Ta hand om huden

Bildspel: Ta hand om huden

[email protected]

2010-06-15 10:43:00

Publicerad: 15 juni 2010

10 relationstips på semestern

En klassiker bara ni två – skapa nya minnen genom att dra iväg på en roadtrip