Redo för jobbintervjun

Inför en jobbintervju är det viktigt att vara förbered och påläst. Men även ditt yttre spelar in. Därför listar vi de bästa groomingtipsen så att du känner dig extra fräsch.

Fräsch mun
Det kan vara svårt att upptäcka själv om man luktar illa i munnen, därför är det bättre att vara på den säkra sidan. Munhygien är A och O och den sköter du lättast med tandskrapa, tandtråd och munsköj. Ta med dig en påse tuggummi för säkerhets skull. 

Täck ojämnheterna
Får du oväntat besök av röd irriterande finne behöver du inte ställa in. Trolla bort finnar och röda partier med en concealer. Viktigt att tänka på är att du väljer en produkt i din egen hudton. Känns det överkurs att applicera med pensel duger fingertoppen.

Ögonbryn och näshår ska puts väck
Vildvuxna ögonbryn och annat kroppshår i öron och näsa går sällan hem. Den goda nyheten är dock att det inte behöver vara smärtsamt att ansa brynen och näshåret. Med rätt redskap går det fort och det är smärtfritt. Satsa på en nästrimmer till näs- och öronhåret. Till brynen finns det ett verktyg som heter ”ögonbrynshyvel” från Make Up Store. Ett smart alternativ istället för pincett. Ögonbrynshyveln tar bort hår mellan och under brynen utan att det gör ont.

Dofta gott
Under sommarhalvåret passar lättare dofter, så lämna dina tunga parfymer i badrumsskåpet. Välj en fräsch sommardoft och överdosera inte. Spraya med måtta och gärna en timme innan du lämnar lägenheten. På så sätt hinner parfymen lägga sig och du slipper lukta parfymfabrik när du äntrar dörren till jobbintervjun.

Ett fräschare handslag
Nedbitna nagelband och snustorra händer är ingen hit.
[color=#333300″>Steg 1: Tvätta händerna
Sätt ner händerna i varmt vatten och skrubba dem med en peelingkräm. Krämen mjukar upp händerna och ökar blodcirkulationen.

[color=#333300″>Steg 2: Fixa naglarna
Klipp naglarna med en nagelsax eller en nagelklippare. Fila till kanterna med en sandpapperfil, de är skonsammare mot nageln. Klick sedan bort eventuella flisor med nagelbandsskäraren.

[color=#333300″>Steg 3: Nagelbanden
Använd en hovsticka eller en orangepinne för att putta ner nagelbanden och forma en snygg kontur. Tryck försiktigt annars finns det risk att nageln blir deformerad.

[color=#333300″>Steg 4: Smörj in händerna
Smörj in nagelbanden och naglarna med en fet handkräm. Det ger mjuka nagelband och fräscha händer

Bildspel: Redo för jobbintervjun

Bildspel: Redo för jobbintervjun

[email protected]

2010-06-22 07:36:00

Publicerad: 22 juni 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp