5 tips till en het bränna

Så undikver du att bränna dig och får dessutom brännan att hålla ända in på höstkanten.

Smörj, smörj, smörj!
Den absolut snyggaste brännan får du om du använder ett högt solskydd och smörjer ofta. Förutom att du riskerar att se ut som en brandbil om du inte smörjer in dig är det också otroligt viktigt att du gör det för att skydda din hud.

Ta ett break
Om du vistas mycket ute i solen under dagarna är det viktigt att du inte glömmer bort att ta en paus från solen då och då. Dels för att eliminera risken för att du bränner dig men också för att checka av vätsebalans m.m.

Återfukta
Efter en dag i solen är det otroligt viktigt att du återfuktar huden. Ett kanontips är Aloe Vera-krämer som verkar både återfuktande och lugnande. Dessutom luktar dem inte allt för mycket.

Scrubba
Att en gång i veckan låta kroppen få sig en ordentlig scrubb i duschen är ingen dum idé. Det ger dig en jämnare och mer hållbar bränna. Har du bränt dig eller är lite röd ska du dock inte scrubba. Då är huden redan otroligt utsatt och skadad och behöver få vila.

Rör på dig
Vill du ha en riktigt snygg bränna så rör på dig! Sysselsätt dig på stranden eller gör något där du vistas utomhus samtidigt som du rör på dig. Du får en jämnare bränna över hela kroppen och minskar chanserna att bränna dig avsevärt. Men kom ihåg, även om du inte ligger stilla och pressar på en strand, måste du fortfarande smörja in dig!

Bildspel: 5 tips till en het bränna

Bildspel: 5 tips till en het bränna

[email protected]

2010-07-16 08:30:00

Publicerad: 16 juli 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp