Må bättre dagen efter

Att vakna upp med torr mun och ett dunkande huvud dagen efter en blöt kväll är inte ovanligt. Men med några smarta knep kan du förebygga och lindra din baksmälla.

Fyll på vätskedepåerna
Konceptet “varannan vatten“ är inte alls någon dum idé. Alkohol är uttorkande, så se till att dricka ordentligt med vatten innan, under och efter en utekväll. Kvällens sista drink är ofta den man ångrar dagen efter, så varför inte byta den mot ett glas mineralvatten med citron?

Håll dig varm
Alkohol får blodkärlen nära huden att vigas, vilket kan göra att du känner dig varm. Men det är ändå viktigt att klä på sig ordentligt, det är kallare än du kanske tror när du dricker.

Välj ljusa drycker
Drinkar som är mörka i färgen innehåller ofta fler kemikalier som formas under jäsningen och kan ge dig rejäl huvudvärk dagen efter, skriver FitPerez.com. Därför är det bättre att hålla sig till ljust färgade drycker.

Ät protein
Se till att få i dig proteinrik mat innan du dricker hjälper kroppen att absorbera alkoholen. Då blir du inte berusad lika snabbt. Överhuvudtaget är det viktigt att inte dricka alkohol på tom mage.

Undvik värktabletter
Det kan vara lockande att ta ett par huvudvärkstabletter vid kraftig baksmälla, men försök att undvika det. Det påfrestar levern ännu mer.

Bildspel: Må bättre dagen efter

Bildspel: Må bättre dagen efter

[email protected]

2010-10-22 11:13:00

Publicerad: 22 oktober 2010

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp