Maxa ditt välmående

Byt ut några av dina vanor och gör 2011 till ditt mest hälsosamma år någonsin. Så här gör du.

Se över din arbetsplats
En lugn plats att jobba där du får arbetsro ger dig bättre hälsa. Studier har visat att personer som jobbar i stimmiga miljöer med mycket störande ljud oftare drabbas av hjärtproblem. Se därför till att din arbetsplats är lugn. I värsta fall kan du lyssna på avslappnande musik i egna hörlurar.

Få i dig dina grönsaker
Om pizzasallad är din enda grönsakskälla är det dags att tänka om. Broccoli och blomkål är till exempel rena hälsobomberna. Ät minst två portioner i veckan så minskar du risken för prostatacancer med 25 procent.

Fiska dig frisk
Vill du må bra är fisk och skaldjur också viktigt att ha med på tallriken. Det hjälper dig att hålla vikten och sänka risken för hjärtattacker, skriver MensHealth.com.

Smörj in dig
Ska du vistas i solen är det livsviktigt att du smörjer in dig med en solskyddskräm. Är du ute hela dagen så se också till att återapplicera efter några timmar.

Ät nötter
Nötter är rena hälsomaten och innehåller nyttiga fetter som sänker risken för diabetes, framför allt om du äter mandlar. Tänk dock på att hålla det till en handfull nötter om dagen, då de är väldigt energirika.

Bildspel: Maxa ditt välmående

Bildspel: Maxa ditt välmående

[email protected]

2011-01-24 08:00:00

Publicerad: 24 januari 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp