Håll huden i schack

improveme.se listar knepen som håller huden i form.

Bojkotta handtvålen
Undvik vanlig handtvål och satsa på pH-balanserade produkter som inte torkar ut huden. Arbeta in ansiktstvätten ordentligt innan du sköljer av. Ha en separat handduk för ansiktet och använd helst inte den du torkat dig med efter duschen och därefter slängt på golvet. Undvik att skrubba huden med handduken utan torka av försiktigt.

Få huden i form
Huden är ett utsöndrande organ som transporterar bort slaggämnen. Svett, talg, avgaser, damm samlas i din hud varenda dag. Om bakterierna dröjer kvar på huden kan de orsaka ojämnheter och tilltäppningar, därför är det viktigt att tvätta rent.

Städa rent
Skrubbkräm och peelingkräm är samma sak. En brilliant produkt som städar huden på djupet; den ökar blodcirkulationen och avlägsnar döda hudceller. Överdriv inte användningen, det kan ge upphov till irriterad eller skadad hud. Det räcker med att polera ytan 2 gånger i veckan och passa på att använda en ansiktsmask i samma veva. Det finns sköna ansiktsmasker för alla behov. Välj mellan utrensande, anti-age eller fuktdeponerande.

Skydda huden
Glöm inte bort att smörja in dig med solskyddsfaktor i vår. De elaka solstrålarna når huden året om, därför bör du skydda dig med minst 15 spf. Verkar det krångligt? Välj en ansiktsprodukt som har solskydd, det finns ett antal varianter på marknaden.

Bildspel: Håll huden i schack

Bildspel: Håll huden i schack

[email protected]

2011-04-20 12:11:00

Publicerad: 20 april 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp