“Ätstörningen lärde mig mycket“

Robin Fröström jobbar idag som modell och bloggare.
Han delar dagligen med sig av sin vardag och inspirerar andra. Här berättar han om vägen från ätstörning till ett hälsosamt liv genom träning, bra kost och rätt prioriteringar.

Du driver idag bloggen Stilrobin.com/ och har gjort det aktivt sen 3 år tillbaka. Har den alltid fokuserat en del på träning, hälsa och skönhet?
-När jag startade min blogg för tre, nästan fyra, år sedan var det till syfte att hålla kontakten med kompisarna. Efter några månader hittade andra bloggare mig och inspirerade mig av många anledningar. En orsak var att deras bloggar riktade sig till allmänheten. Det var där jag började ta in träning, hälsa och dagens outfits in till bloggen.

Hur viktigt är det med det ett inre välmående för din del, och hur går du tillväga för att i så fall uppnå bästa resultat?
-Att må bra och känna sig trygg i sig själv är det allra viktigaste. Ingen vill gå runt och må dåligt. Styrkan kommer inifrån så det är A och O. Jag försöker leva så hälsosamt som möjligt.

Tänker du mycket på dina matvanor?
-Absolut! Kosten är grunden för all träning. Utan bränsle rullar inte bilen framåt. Jag har som krav att alltid se proteiner, kolhydrater och animaliska fetter på min tallrik med en uppdelning på 2:1:1.

Finns det någon “förbjuden“ maträtt du unnar dig ibland?
-För att man inte ska tappa sin träning och sina kostvanor är det viktigt att ha belöningar på vägen. En stor kebab eller en tallrik marängsviss slinker ner ibland. Träning och hälsa ska vara kul också!

Vad kommer först -inre eller yttre välmående?
-Hur du mår på insidan speglar sig bättre än vad man tror på utsidan. Jag möter människor varje dag som är så besatta i att ta hand om sitt yttre att de glömmer att ta hand om sitt inre. Det är väldigt tråkigt.

Du tränar nästan lika mycket hemma som du gör på gym. Har du något tips för den som försöker komma igång med träningen hemma?
-Jag hör väldigt ofta att folk vill komma igång med träningen men känner sig omotiverade att gå till gymmet. Det kan grunda sig i allt ifrån den dagliga kroppsformen, tid eller sin ekonomi. Enklast är att se hemma-träning som en förberedelse inför något större. Motivera dig själv genom att skaffa lite kött på benen.

En halvtimmes powerwalk, armhävningar och situps är det allra vanligaste. Vill man skräddarsy träningen är internet till otroligt stor hjälp. Där finner du videofilmer som vägleder dig till just din träning.

Som man är du väldigt mån om ditt yttre, vilket vi på redaktionen tycker om! Vad lägger du mest fokus på när det kommer till skönhet?
-Jag lägger mycket fokus på min hy. Jag tror att jag pratar för alla, även män, när jag säger att finnar och orenheter är självkänslans värsta fiende.

Intresset kring skönhetsprodukter för män växer, men kan fortfarande anses lite tabulagt. Vad tycker du om utvecklingen?
-Vi ser att på bara några få år så har marknaden för skönhetsprodukter för män vuxit oerhört snabbt. Det är ingen skam att ta hand om sitt yttre. Jag tror vi sakta men säkert är tillbaka till en könsneutral vardag.

Du har även gjort andra typer av behandlingar så som Botox. Berätta.
-Ja. Genom att injicera Botox i armhålorna förlamar man nerverna som säger åt svettkörtlarna att producera svett. Jag är numera fri från svett under armarna och ångrar inte ingreppet alls.

Du har tidigare berättat i bloggen att vägen till ditt sunda liv inte varit lätt, och du har fått kämpa med bland annat ätstörningar. Hur tog du dig ur detta?
-Jag gick väldigt snabbt från att väga 80 kg till att väga 50 kg. Jag var ung och blev snabbt fast i tankarna om att jag behövde gå ner i vikt. Jag tog mig ur problemet genom vänner, familj och sunda förebilder.

Min tidigare ätstörning lärde mig väldigt mycket om kost som jag idag kan använda till något positivt. Det gäller att tänka positivt och faktiskt lyssna på vad omgivningen har att säga. De ser din helhet oftast bättre än dig själv.

Förutom att driva en stor blogg så är du modell, men även aktuell med en egen klädkollektion. Hur får du allt jobb att gå hand i hand med hälsan och ditt yttre?
-Jag kommer till våren ut med en sportkollektion. Genom att göra mina jobb till min vardag och min hälsa och min ansiktsvård till dagliga rutiner så hinner jag med allt, och får ibland även lite tid över. Det handlar om prioriteringar och hur man väljer att leva som människa. Jag gillar att ha bollar i luften och känna en viss press.

Namn: Robin Fröström
Bor: Stockholm
Familj: Sambo
Yrke: Modell och bloggare
Aktuell: Egen klädlinje till våren 2012

Robin Fröström driver bloggen Stilrobin.com.

Robin Fröström driver bloggen Stilrobin.com.

Han jobbar som modell. Här ser vi honom i ett avklätt reportage för Dorian.

Han jobbar som modell. Här ser vi honom i ett avklätt reportage för Dorian.

Han bryr sig inte om dagens modell-ideal, utan värdesätter hellre ett hälsosamt inre.

Han bryr sig inte om dagens modell-ideal, utan värdesätter hellre ett hälsosamt inre.

I bloggen hittar vi inspirerande bilder från Robins träning.

I bloggen hittar vi inspirerande bilder från Robins träning.

Han visar att det går lika bra att komma i form på gymmet...

Han visar att det går lika bra att komma i form på gymmet…

som i hemmet.

som i hemmet.

Nu under sommaren visar han även tips på hur du kan använda naturen.

Nu under sommaren visar han även tips på hur du kan använda naturen.

Robin Fröström är svår att missa på gymmet.

Robin Fröström är svår att missa på gymmet.

I hans blogg tipsar han ofta om hur du äter sunt...

I hans blogg tipsar han ofta om hur du äter sunt…

och därmed vägen till en hälsosam livsstil

och därmed vägen till en hälsosam livsstil

[email protected]

2011-06-14 16:16:00

Publicerad: 14 juni 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp