Så får du hångla i höst

improveme.se

Ta hand om munhygienen och få ett kyssäkert leende. Här är knepen.

Borsta rätt
Hur är det med tandborstningen? Tänk på att använda en mjuk tandborste, borsta i ungefär två minuter, använda korta rörelser och borsta ordentligt även vid tandköttskanten och runt tänderna längst bak.

Flossa ordentligt
Män är ofta sämre än kvinnor på att använda tandtråd, men det är ett moment du inte bör skippa. Hinner du inte använda tandtråd varje gång borstar tänderna så försök åtminstone att göra det några gånger i veckan. Då får du bort bakterier mellan tänderna och säkrar en fräsch andedräkt.

Skölj bort lukten
Gurgla regelbundet med munskölj med fluor så skyddar du dig mot både kariesangrepp och oangenäma dofter. Testa till exempel SB12, som säljs på Apoteket och håller andedräkten frisk i upp till 12 timmar. Den finns även i tuggummiform.

Gör tänderna vita

Har du lätt att få missfärgade tänderna kan du testa att dra ner på kaffe, te, cola och vin (både vitt och rött vin har visat sig fläcka tänderna). Om du vill ha ett extra bländande leende kan du också testa en blekande tandkräm, hemmablekning med skenor och blekningsgelé eller en laserblekning hos tandläkaren.

Bildspel: Så får du hångla i höst

Bildspel: Så får du hångla i höst

malin.lundblad@improveme.se

2011-08-23 10:10:00

Publicerad: 23 augusti 2011

Bli brun utan att bränna dig

Vårsolen lyser starkt i hela Sverige