“En stor seger för mig“

improveme.se

improveme.se:s redaktör Cimon Lundberg vann i helgen VeckoRevyns Blog Awards-pris i den prestigefyllda kategorin "Guldpennan". Här berättar han om segern.

Vad innebär det för dig att vinna Guldpennan i VeckoRevyns Blog Awards 2011?
-Det betyder otroligt mycket för mig! Jag har alltid brunnit för att få uttrycka mig kreativt. Mina senaste år har varit otroligt tuffa och jag har fått använda mig av vassa armbågar för att bli hörd och respekterad inom branschen och Guldpennan är en stor seger för mig.

Hur firade du segern?
-Jag hade turen att få ha mina närmsta vänner på plats under galan, så efter vinsten skålade vi med champagne och begav oss sedan rakt in i kaklet!

Varför tror du att du vann?
-En fördel här tror jag faktiskt handlade om att jag är man. Jag tror folk har fått upp ögonen för mig och mitt skrivande för att jag gärna berättar om det vi människor går igenom dagligen. Känslor, tankar och funderingar som vi alla kan relatera till utan att det blir ska bli konstigt. Jag älskar, hatar, gråter och skrattar precis som alla andra -skillnaden är att jag delar med mig och lättar på trycket som så många andra skulle behöva göra.

Känner du någon press inför att leva upp till din nya utnämnelse i ditt fortsatta bloggande?
-Självklart har tanken varit där och spökat när jag sätter mig ned för att skriva. Men jag vill inte förändra mitt skrivande på något sett, bara utveckla de egenskaper jag besitter -som faktiskt tog mig till Guldpennan.

Du både bloggar och arbetar som redaktör på improveme.se. Har du blivit mer hälso- och skönhetsmedveten sedan du började på ditt nya jobb?

-Intresset för att vara se välvårdad ut och att vara hälsosam har alltid varit aktuellt för min del. Sen försvann det under en period i mitt liv som bara bestod av stress. Så självklart har improveme.se väckt intresset och det är kul att dela med sig till andra om hur det tar bättre hand om sig själva.

Har du fått några nya vanor?
-Jag börjar bli mer eller mindre besatt av grooming. Det krävs egentligen väldigt lite för oss män, för att se fräscha ut. Jag lägger ned mer tid och fokus på att ta hand om rakning, huden och håret och märker att jag mår mycket bättre av det.

Hösten innebär för många en nystart. Har du själv några mål eller löften inför denna säsong?
-Jag har egentligen väldigt många, men som grundar sig i att ta bättre hand om mig själv. Förmodligen är jag inte ensam om att sätta käppar i hjulet på sig själv, helt i onödan. Så till hösten kommer jag att ägna mer tid åt aktiviteter som gynnar mig själv, som gör mig lugn och som jag mår bra av. Det låter löjligt att man skulle göra något annat än just det, men det finns många dåliga vanor att få bort. Det blir höstens stora utmaning!

Du har inte bara kammat hem en guldpenna utan blev även utnämnd till Sveriges sexigaste twittrare tidigare i år. Vad är sexigt enligt dig?
-Jag blev väldigt förvånad över den titeln, så jag hade väldigt svårt med att få ihop hur jag på något sett uttrycker mig sexigt i skrift. Men jag tror det hela handlade om en säkerhet hos mig själv, blandat med humor och ärlighet. Det tror jag anses som sexiga egenskaper!

FAKTA: Cimon Lundberg

Ålder: 21 år
Bor: Södermalm
Gör: Redaktör på improveme.se, bloggare, krönikör, DJ och radiopratare
Blogg: improveme.se/cimon

Cimon Lundberg belönades med

Cimon Lundberg belönades med ”Guldpennan”-priset under VeckoRevyns Blog Awars 2011.

Kriterierna för priset löd:

Kriterierna för priset löd: ”En blogg som utmärker sig i sitt säregna/intelligenta/vackra/målande/humoristiska eller på annat sätt intressanta språkbruk. Här premieras välskrivna blogginlägg, där skrivkonstens kvalitet går före uppdateringskvantitet.”

Cimon tar emot sitt pris från galans konferencier Gina

Cimon tar emot sitt pris från galans konferencier Gina ”Ana Gina” Dirawi.

Cimon tror att läsarna gillar att han skriver öppet om känslor som alla kan identifiera sig med.

Cimon tror att läsarna gillar att han skriver öppet om känslor som alla kan identifiera sig med.

Bloggaren och redaktörer firade segern med närmsta vännerna.

Bloggaren och redaktörer firade segern med närmsta vännerna.

[email protected]

2011-09-21 06:05:00

Publicerad: 21 september 2011

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp