Bli yngre med grooming

Att vrida tiden går såklart inte, men att se yngre ut är däremot inte helt omöjligt. Med enkla groomingtips kan du se fem år yngre ut på nolltid.

Slätrakning kan dra bort några år på ditt utseende, men det är inte allt. Genom att följa denna enkla guide kan du se ännu yngre ut -utan operationer.

Grått hår
Innan du börjar få panik över ditt gråa hår bör du tänka över om det verkligen är värt att oroa sig för. Försök istället att ta in denna naturliga look och uppskatta den silveraktiga färgen. Se bara på George Clooney.

Om du däremot inte är redo att ta in det gråa håret riktigt än kan du täcka över det med färg. Gå till en professionell frisör som gradvis tonar ditt hår och döljer de gråa fläckarna.

Rynkor
Rynkor är däremot inte lika lätta att gömma, men det finns sätt att bromsa in det och minimera skadan som redan blivit gjord. Använd en fuktkräm med solskyddsfaktor varje morgon och en mer återfuktande kräm innan läggdags.

När det kommer till dåliga vanor så som alkohol, rökning och andra onyttigheter, påverkar det inte bara din inre hälsa utan även din yttre. Socker innehåller till exempel farliga molekyler som kan skada kollagen i huden, och på så sätt bidra till förtidiga rynkor. Lika så med rökning. Rynkorna dyker upp tidigare än vanligt på grund av dålig blodcirkulation. Lösningen? Fimpa cigaretterna, helt enkelt.

Gula tänder
Men rökning ger dig inte bara rynkor, även tänderna påverkas. Det här gäller även kaffe och bär, det finns dock en räddning. Förutom att borsta tänderna ofta med en blekande tandkräm, kan du faktiskt äta bort missfärgningen. Äpple, selleri, morötter och broccoli kan i själva verket fungera som en skrubb som tar bort fläckarna på ditt leende.

Påsar under ögonen
Också alkohol i form av rödvin ger dina tänder en gulaktig nyans om du konsumerar för mycket och slarvar med tandborstningen. Har du haft en hård och lång natt kan det även skapa påsar under ögonen när du vaknar, på grund av överflödig vätska som är kvar från alkoholen.

Låt oss dock säga att du inte drack något. Det här spelar egentligen ingen större roll, sover du för lite bildas blodsäckar under ögonen som dagen efter syns som trötta påsar. Sov med en extra kudde under huvudet för att undvika det, eller lägg dig helt enkelt i tid.

Redaktionen
Publicerad: 23 juni 2017
Foto: Alamy

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp