Tom Ford lanserar smink – för män

improveme.se

Smink är bara för tjejer… Eller? I höst lanserar Tom Ford en sminkkollektion – för män.

Har du tappat bort brunkrämen? Skyll på din pojkvän. Av 1000 tillfrågade män i USA och Storbritannien så använder hela 54 procent hudvårdsprodukter som ögonkräm och ansiktskräm. Dessutom så sa 11 procent att de använder bronzer regelbundet, skriver Jenna Rosenstein på Allure.com.

Om du har råkat ut för att din partner snor din bronzer så behöver du snart inte oroa dig längre. Snart släpper designern Tom Ford en kosmetiklinje för män som kommer ha ansiktsvatten, ögonkräm, lermask, concealer och en bronzergel i sortimentet.

– Det är riktat mot att få män att presentera sina bästa jag, säger John Demsey, group president för Estée Lauder Cos. till WWD.

– Det här är en seriös, exklusiv groominglinje för män med några basprodukter med kosmetiska egenskaper som kan användas på ett väldigt maskulint sätt.

Varför har Tom Ford valt just detta smink? Han förklarar sin tanke bakom några av produkterna.

Bronzer
– Folk tror att jag alltid är solbränd, men jag bär bronzer varje dag. Jag använder det på de områden i ansiktet som vanligtvis skulle blivit solbrända efter en morgons tennisspelande: övre delen av pannan, näsan och kindbenen.

Concealer

– Jag känner så många människor -gay, straight, struntsamma -som i hemlighet använder en kvinnas concealer och duttar lite på fingrarna när ingen ser. Det gör helt enkelt så att huden ser bättre ut.

Lermask
– Det låter äckligt, men det är det inte -dessutom får det bort orenheter från ansiktet.

I och med att ett läppstift för kvinnor kan gå upp mot 50 dollar, 325 svenska kronor, så återstår det att se om männen är villiga att punga upp så mycket för groomingprodukter. De flesta produkter kommer ligga på omkring 40 till 60 dollar (260 till 390 svenska kronor), men exakt pris är inte satt än.

Bildspel: Tom Ford lanserar smink – för män

Bildspel: Tom Ford lanserar smink – för män

[email protected]

2013-09-17 09:34:00

Publicerad: 17 september 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp