Öka spermiemängden med morötter

improveme.se

Ny forskning visar att en kost bestående av grönsaker i höstens alla färger ökar fertiliteten hos män. Gula och orangea frukter gör spermierna både starkare och fler.

Moroten har alltid uppfattats som en supergrönsak. Att den ska vara bra för synen är ingen nyhet, men att den orangea grönsaken ska göra spermier både starkare och snabbare är ett nytt rön från Harvard University som publicerats i Daily Mail.

I forskningen deltog 200 unga män som fick olika slags dieter bestående av diverse sorters frukt och grönsaker. Gula och orangea frukter i allmänhet visade sig göra spermierna både starkare och fler, medan just morötter ökade spermiernas kapacitet med 6,5 till 8 procent.

Morötter innehåller pigmentet karotenoider vilket kroppen omvandlar till hälsobringande antioxidanter så som beta-karoten och A-vitamin. Något som tidigare bara ansetts vara nyttigt för synen men som nu visar andra goda egenskaper.

Även röda frukter och grönsaker, i synnerhet tomater, gav testpersonerna färre outvecklade spermier. Detta tack vare den höga mängden lykopen som finns att hitta i dessa grönsaker. Lykopen sägs också vara ett ämne som motverkar cancer.

Bildspel: Öka spermiemängden med morötter

Bildspel: Öka spermiemängden med morötter

[email protected]

2013-11-11 07:19:00

Publicerad: 11 november 2013

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp