Skönhetsmärke för män avancerar

Många män känner igen den obehagliga känslan som vissa rakvårdsprodukter kan ge. Den är så pass förknippad med ”rakningsupplevelsen” att man kanske till och med glömmer bort att det finns ett alternativ. Som om inte svidande och irriterad hud vore obehagligt nog, förvärras situationen av alkoholen i en after shave-produkt.

Med detta i åtanke har NIVEA Men lanserat den nya rakvårdsserien, NIVEA Sensitive Cooling Effect, som är helt fri från alkohol. Tanken och målet är att rakningsprocessen ska vara behaglig och därför utvecklades tre nya produkter; NIVEA Men Sensitive Cooling After Shave Balm, NIVEA Men Sensitive Cooling Shaving Gel och Nivea Men Sensitive Cooling Moisturizer.

Tricket ligger i den nya innovativa ingrediensen, Coolact 10, som, i alkoholets ställe, ska svalka huden. Coolact 10 stimulerar hudens sensorer för kyla utan att ändra hudens temperatur. Resultatet är en uppfriskande effekt utan sveda. Kamomill, som är känt för att ha en lugnande effekt, ska i sin tur läka huden efter rakningen.

Redaktionens herrar har testat de tre produkterna och märkt en markant skillnad i hudkvalitet efter rakning. Feedbacken var en lättsam rakningsupplevelse med en svalkande och skonsam känsla på huden. Det uppskattades även att den var sparsamt parfymerad till skillnad från många andra produkter på marknaden.

Dagmawit Alemayehu
Publicerad: 5 juni 2015

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp