Hitta din sommardoft

Kilian Hennessy, som har skapat dofter åt Giorgio Armani, Dior och Alexander McQueen, berättar för Allure om hur du väljer rätt doft för dig.

Sommaren är den perfekta årstiden att experimentera med nya dofter, säger parfymkreatören Kilian Hennessy till Allure.

Dock gäller det att vara lite försiktig med tyngre varianter: de varmare temperaturerna under sommarsäsongen gör att starka dofter blir mer framträdande. Därför bör du välja en som är lite mer diskret.

Kilian berättar om
tre härliga parfymteman som passar i sommar:

1. Nostalgiska dofter
Välj en parfym som får dig att minnas barndomens sommarlov, med noter av jasminblommor och nyklippt gräs. En av Kilian Hennessys favoritsommardofter är kokos, som påminner honom om lukten av solskyddskräm.
Testa: Hermés un Jardin en Méditerrannée, Hermés un Jardin sur le Nil, Hermés un Jardin Aprés la Mousson eller Beoynd Love, Prohibited.

2. Exotiska äventyr

Djupare, mer mystiska dofter passar också bra på sommaren, menar Kilian. Träiga noter, ananas och sandelträ känns mindre vintriga än cederträd och patchouli.
Testa:
Le Feu d'Issey by Issey Miyake eller Calvin Klein CK One.

3. Fruktiga aromer
Parfymer med doft av bergamott, mandarin, grapefrukt och neroli är fräscht under sommarmånaderna. Lukten av citrus avdunstar dock ganska snabbt, berättar Kilian Hennessy, och tipsar om att välja en parfym som kombinerar fruktnoter med blommiga dofter, som lilja, jasmin och ylang-ylang.
Testa:
Tom Ford Neroli Portofino, Jo Malone Orange Blossom eller Prelude to Love, Invitation.

Bildspel: Hitta din sommardoft

Bildspel: Hitta din sommardoft

[email protected]

2009-06-03 06:54:00

Publicerad: 3 juni 2009

Arbetar du med en psykopat?

Här är varningstecknen som gör att du måste se upp